Quantcast
Възрастна жена даде на измамници 6600 лв. за ваксина против Ковид-19 | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Възрастна жена даде на измамници 6600 лв. за ваксина против Ковид-19

1 139
 Илияна Кирилова

Възрастна жена от русенско село е дала 6600 лв. на телефонни измамници за животоспасяваща ваксина за племенника й, който бил болен от коронавирус", съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе, цитирани от Би Ти Ви.

89-годишната жена получила обаждане по домашния си телефон около 22 часа. Непознат мъжки глас обяснил, че е главният лекар на болницата в Свищов. Той казал, че племенникът е болен от коронавирус и се нуждае от ваксина, която да спаси животът му. Разговорът продължил с плачещ мъжки глас, който жената оприличила на свой роднина - той й казал, че трябва да му помогне. Накрая пак се включил "докторът"-измамник, който обяснил, че спешно трябва да се намерят пари. Жената казала, че има налични 6600 лв.

Разговорът продължил 2 часа, като накрая жената изпълнила указанията - опаковала в найлонова торба 6500 лв., както и още 100 лв., които дала на "шофьора на болницата", който лично пристигнал у дома й, за да вземе парите. Чак по-късно жената разбрала, че е измамена и се обадила в полицията.

Главният прокурор Иван Гешев наскоро обяви, че ало-измамите у нас са почти заличени. Едни от последните му данни, съобщени пред юли т.г., сочеха, че в сравнение с 2017 година намалението на телефонните измами е 94%, а спрямо 2019 г. - 90.7%. "Само преди 3 години, ако някой кажеше, че проблемът с телефонните измами може да бъде решен в разумни граници, всички щяха да кажат, че е невъзможно", похвали се той на брифинг.

 

 

 

16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Президентът прекъсна внезапно визитата си в Естония

20.10.2020

Обновена

4014 46
Белгия забрани коледните базари

20.10.2020

Обновена

1045 9
С коронавирус вече са 25% от тестваните през последното денонощие

19.10.2020

Обновена

9964 96

Коментари

Звън®
снимка на Звън®

Гешев говори истината - ало-измамниците наистина са заличени. Последното подобно престъпление бе в през януари в Карнобат. Тогава ловки мошеници измамиха възрастна жена. Тя изхвърли от балкона цялата си пенсия от 270 бева, плюс единия си бъбрек. Смайващото в случая бе, че жената - бивша лекарка - сама и в кухненски условия бе успяла оперативно да острани левия си бъбрек.

 

Днешният случай не е свързан с телефонна измама. Срещу дадените 6600 лева жената и още три нейни сродници наистина са били ваксинирани срещу Ковид-19. В допълнение те са получили по един матрак Дормео, плюс ваучери на стойност 2000 лв. за посещение в сладкарници Неделя и едногодишен безплатен абонанамент за фитнес центровети "Тиквунов бицепс".

Дан Колов

Дава защото има. При Бойко има..

F16
снимка на F16

При Бойко има - чекмеджето е пълно.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...ето това са избирателите на Винету...те вярват на всичко...само трябва да им звъннат или да пуснат телевизора и всичко попиват като гъби...и пари имат...бол...за раздаване...

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...само си представете колко от измамените фенове на Винету не са се обадили в полицията от срам да не станат за резил...

 

...тези измами са като изнасилванията...не всеки си признава че е жертва...само най-ощетените...

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...никой не се гаври с никого...просто уточнявам какви хора гласуват за Винету...хора, които вярват на всичко...само трябва да им звъннеш...те имат право на глас и гласуват когато имат избори...

 

...ето днес пускам БНТ и гледам репортаж за Винету как строи невероятна магистрала, каквато светът не е виждал, дори приканва от Дискавъри да снимат и да я показват пред света...и хората гледат и вярват...особено по-възрастните те приемат от телевизиите всичко за чиста монета...как да не гласуват после за Винету...та той строи такива неща, каквито света не е виждал....

ловkия

Завинаги 🐑

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...ето го един от тях...само че той се мисли за по-умен...

 

...между другото е много лесно да се изловят ало-престъпниците за много кратък период от време...но няма такава воля налице...или по-скоро няма акъл...

Кирил Данаилов

Искат, но нямат желание. Суджук имат да разпределят.

nebenebe

Ако разкараме полицията. ще живнем.

Кирил Данаилов

Герберастията прави всичко възможно, за да влуди населението. После ловките герберасти се присмиват на тия, които са се вързали.

 

Избирателите на циганската принцеса са получили допълнителен канал за бране на пари. Ловкото се кефи, че цигани ограбват българи.

nebenebe

ловкият е много щастлив дето има по-прости от него.

Звън®
снимка на Звън®

Мълния

 

Бойко Борисов е станал най-новата жертва на телфонни измамници! При неделната си обиколка из Велинградско той получава повикване на премиерския си телефон, известен само на дузина приближени. Басов, строг мъжки глас му нарежда: на километър от село Мечо корито да изхвърли от джипа си зам.-министър Ненков. Делово му обясняват, че на площада в село Грашево той се е здрависал с робот-андроид, заразен със свинска чума и васкуларен трипер. И двете болести са силно прилепчиви. Не се ли вземат мерки за обезпаразитяване на Ненков, заразата ще плъзне в целия министерски съвет. Ако Борисов иска да продължи управлението си и оцелее политически, нека изхвърли Ненков от джипа си в крайпътна канавка на километър от село Грашево. Борисов е смутен. Ненков - стреснат. Охраната - напълно объркана. Борисов веднага звъни на Ердоган. Той прехвърля обаждането на шефа на Милли истихбарат тешкилятъ – генерал Осман Шекерташ. Той е наясно с обстановката около Велинград. Там наистина действа все още неподавената организация от телефонни измамници "Ешек сик синсени". (в превод на български "Магаре да ти го отпори"). Тя е зла като невестулка, коварна като лисугер. Генерал Шекерташ съветва охраната на Борисов да изпълни исканията на измамниците. Нека непременно запишат и номерата на всичките хиляда 500 еврови банкноти, които трябва да бъдат изхвърляни заедно с тенора Ненков. Генералът знае точната сума, защото преди минути е разпоредил на измамниците колко да поискат и в какви купюрите да бъде изплатена указаната сума. Охраната на Борисов бързо прави описа. Това не е трудно за пазвантите - всичките банкноти са с еднакви номера. Ненков е изхвърлен заедно с парите и трилитрова туба вазелин. Какво се случва на другия ден - питайте Crusader-чо и Диагностика, заптиета на повикване.

nebenebe

Звън, вие сте душата на форума. На вас се уповаваме. Жив и здрав! Не ни изоставяйте! Че тук има много разочаровани/неудовлетворени хора.

Veni V

Ееее, не така... Звън@ рЕди шедьоври, нема лошо да има почитателки

nebenebe

Бабината ви! Пардон!

Влез или се регистрирай за да коментираш