facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Томислав Дончев намекна, че Испания има интерес да злепостави Борисов

Обновена
22757
 Илияна Кирилова

В нервно интервю пред "Нова тв" вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че случаят "Борисов и Барселона" е "притоплена манджа на испански котлон" и трябва да се следва логиката кой има интерес от публикуването на такава информация.

След като за първи път от миналия петък насам в национална телевизия бе изтъкнат фактът, че каталунската полиция и прокуратура не опровергават, че има разследване срещу българи за пране на пари, между които Борисов, Дончев разви теорията, че Испания има интерес да го прави. Това се дължало на тежките преговори за новия бюджет на ЕС и очакването на България да влезе в чакалнята на Еврозоната. Както и строежите на ключови обекти в енергийната инфраструктура.  Списъкът на лица, които имат полза или вреда от такава информация, е дълъг, каза Дончев.

Дончев видимо се сепна на репликата на водещия Виктор Николаев "значи твърдите, че в Испания разследват премиера...".

"Кога съм казал, че разследват премиера?! Не съм казал такова нещо! Разследват една къща в Барселона. При това е ясно кой й е собственик!", протестира вицепремиерът.

На въпрос за лансираната руска връзка в публикацията на "Ел Периодико" Дончев отговори, че "в този бранш нещата никога не са напълно ясни". Дончев заключи, че "ако имам да казвам нещо на Испания, няма да го направя по телевизора".

34

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Вицепремиерът Дончев: Няма да се поколебаем за по-строги мерки

31.03.2020

1459 21
Играчите на "Барселона" сами намалиха заплатите си със 70%

30.03.2020

147
МВР ще проверява всички доброволци

29.03.2020

Обновена

2484 19

Коментари

Страници

Dizma
снимка на Dizma
И опегееца-философ е фърлен да плонжира. Смехурковци ! Котлонът е включен , ама не сте вие на щепсела...
Доц.Трътлев

Философ, ама дървен - герберски. Смешник.

bay Dragan

Ъх,ъх,ъх,ъх !  Тамън дуюн башладъ, даул патладъ / такмо сватбата почна и тъпъня са пукна/.

Май нещата вървят към фърляне на кърпата.

марк

 

 

 

                       ''Все теперь против нас ...'' Драгане?

momon

Сега пък испанците били виновни. ?

скайспирит

А ЦвЦв още мълчи, поне никакво негово изказване по случая не намерих от бързо търсене в чичко Google.  Ама излезе следната интересна клюка: ? 

 

Била ли е назначена Борислава Йовчева на заплата в МВР – Цветанов кажи си

 

В сигнал до родните власти, българин който вече не е част от системата на МВР иска да се провери, информацията, че Борислава Йовчева е била назначена на работа в МВР лично от Цветан Цветанов по настояване на Бойко Борисов.

Според човека подал сигнала, Борислава Йовчева буквално като служител на МВР и за сметка на държавата е пътувала на екскурзии почти една година и половини, като дестинациите и най – често са били Рим, Ню Йорк, Милано, Париж, Мадрид.

Честите командировки на Борислава Йовчева могат да се докажат много бързо от родните служби, както и да се потвърдят от Цветан Цветанов, който е подписвал всичките и командировъчни в чужбина като служител на МВР. 

http://vevesti.bg/234020/lukov-marsh/

скайспирит

Хмм. Да видим потвърждение от друг източник, щот и язе го умея Фотошоп. 

KTP

Ай, ай, ай... как съ мята тоз Томи, а! Плонжове, къчове, смях в залата... 

 

Дончев, Дончев, мислех те за по умен от редовите калинки... ма то с каквито се събереш - такъв ставаш! 

Завалията. 

Evasion

Дончев разви теорията, че Испания има интерес да го прави. Това се дължало на тежките преговори за новия бюджет на ЕС и очакването на България да влезе в чакалнята на Еврозоната.

Муахахахаха.... 

Диагностик

На друго място прочетох, че е била командирована от МВнР, от зам.министър с 9000 Е/м . 

То не бяха фабрики в Турция, хотели Азия, куфари с пари кам Либия, остров в Гърция.... 

Вместо талончета простолюдието търка „истинските новини”.

 

vvatkov

   Удавник за сламка - колко ли ще издържи и колко ли ни струва пливането?

K122

Явно има пране на пари,но кой ще изскочи зад офшорките?

 

bobacko

Дали и тоя няма да излезе някъде в разследването на "лошата" испанска полиция? Котлон, ама испански. Испански, ама котлон. Загрява до червено и някои ще изгорят, други ще се опарят.

sega_reader

Томислав остана единственият високоинтелигентен нищоказващ в редиците на ГЕРБ и затова се налага да покрива нехарактерни за него фронтове.

Тома Биков не е на това ниво, твърде елементарен и първосигнален е като кучето на Павлов.

Кажат му да отиде в това студио, а той не пита за темата, излиза и си почва урока.

Антон Тодоров е твърде ограничен в неговата си тема за лошото минало и светлото герберско бъдеще.

Харизанов е кон с капаци, не е ясно защо след като си има собствена телевизия, го канят в национални телевизии, явно някой му плаща абонамента.

Спас Гърневски предизвиква стомашни контракции у повечето наблюдаващи го.

Цветанов, Цачева, Фидосова са аут, Караянчева е елементарна като гъба с оцет.

Ами те не останаха. Как да не се саморазпаднат.

Ами да, но чак ... когато свършат парите.

Всяка мафиотска структура се разпада при недостиг на немъчени пари.

atlantis

Прав си! Слон няма да излезе, но зайче от зайчарника, да! Пък и слон никой не търси. Търсят се едни пари. На кой са, как са придобити, от къде мадам е получавала някакви 9 000 евра всеки месец? Едни, ей такива банални нещица.Мен лично от кой  се е  пръкнало зайчето не ме интересува. То няма никаква вина. Баща му да му бере грижа. То милото, сигурно си има бащино и фамилно име. Също ми е любопитно, как един магазин в който се вложени над 2 милиона евра е работил на загуба? И защо е сложил кепенци, когато се разбра, че е в полезрението на испанската полиция. А Дончев плещи откровенни глупости. Държавата Испания не харесва Борисов и за това го разследва за пране на пари! Боже, Боже!!! Ако Испания разследва всичките премиери за пране на пари, на държавите които не харесва, не ми се мисли какви разследвания щеше да паднат. И не е интересно какъв не си, а дал си обективен. Ми не си!

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Коварни тез испанци - така да Му подхвърлят къщи и (ʃƪ˘ﻬ˘)

hamer

Ако, както твърди Т.Дончев, разследването е на една къща в Барцелона и нейният собственик е ясен /и както стана известно е руски гражданин/, как едно такова разследване може да е насочено към България? По света има  сигурно десетки криминални  разследвания, в които са замесени българи, дори и случаят с Брендо, който беше охарактеризиран като Кокаиновия крал в Европа, никой не го изтълкува като насочен специално към България.  През този период б яха гласувани поне 2 бюджета на ЕС. Смех, смех!

YMCA

Тъй, тъй, те испанците от 6 месеца са знаели, че ББ ще бъде алчен за европари и са почнали разследването. Смешник си Дончев! Потъвате всинца, нали ви е ясно? 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Няма воля за смяна на избирателната система и за преминаване към политически борд с мандатни правителства.

 

Няма достатъчно силна/автентична опозиция.

 

Но изход някакъв все пак ми се мержелей:

 

На следващите избори да се гласува САМО за тез 3 партии:

ГЕРБ
БСП
Демократична България

 

Който има познати гласоподаватели на ДПС, на патриотите или на Шоуто на Слави, да ги убеди или да гласуват за някоя от тия трите, или изобщо да не гласуват.

ДПС трябва да е аут от Народното събрание, а вътре да няма нито една партия, която да може да послужи за патерица на ГЕРБ.

 

Тогава трите партии ще трябва или да направят голяма тройна коалиция -- което мисля, че е изключено, или ще трябва да се разберат за непартийно правителство с ясен консенсусен мандат.

 

Този план не се отличава с особен реализъм.

Затуй пък има реална опасност ГЕРБ и БСП да направят коалиция.

За Демократична България гарантирам, че такваз коалиция няма как да се случи -- инак "градското дясно" загинва за век напред.

 

Но за друг изход не се сещам.

Отвън няма кой да ни помогне.

Solace

И как виждаш ДеБъ да не пристане на герберята? Вече го гледахме тоз мач с РъБ-овете.

Оправията няма да стане с гласуване...

Памфуций
снимка на Памфуций

И как виждаш ДеБъ да не пристане на герберята? Вече го гледахме тоз мач с РъБ-овете.

Оправията няма да стане с гласуване...

РБ беше коалиция от партии с доста различно виждане по въпроса. Някои от тях и до днес си подкрепят ГЕРБ - партията на Ненчев, СДС, части от партията на Кунева, Москов.

В самата БСП имаше разногласие по въпроса за сътрудничество с ГЕРБ, на което Нинова сложи край като преутвърди курса "опозиция на всяка цена", макар и неясно от какви позиции.

Звън®
снимка на Звън®

sega_reader

Томислав остана единственият високоинтелигентен нищоказващ в редиците на ГЕРБ ...

Дори под заплаха да бъде изтезаван, няма да нарека Томиславино високоинтелигентен. Мисля, че той е един дървен палячо, набързо издялкан в НПО работилницата на Джепето, член на ГЕРБ-полупедали. Сега на тази хитра безделушка е хрумнало да приседне на горещ испански котлон. Томиславино върху горещ испански котлон - колко напомня  Ричард Брукс!

 

Напереният Томиславино се прочу навред с бързоговора си, в неповторимо съчетание с празноговор. Именно затова стана изключително търсен лектор и събеседник. Помни се постижението му от края на 2017 г. на седянка-семинар в Наречен, организирана от фондация “Фридрих Науман”. Томиславино е поканен за главен лектор на дискусията "Транажиране на европейски цености". Той говори без прекъсване 41, поддържайки скорост от 350 думи на минута. Произнася общо 14555 думи, което е признато за европейски вербален рекорд. Овациите продъжават над девет минути. Томито многократно се покланя и се съгласява да изпълни на бис опасния си коронен номер - "Свръхскоростно произнасяне на еврокохезионни броилки". Преди това всички бременни, деца и болнави са помолени да напуснат залата. Томиславино говори в продължение на 8 минути, а скоростта на изговор достига до умопомрачителните 45180 думи на час. При последните броилки радарът показва вече 52019 думи на час - феноменално и невероятно постижение! Ето финалът на Томиславино в темпо Presto Prestissimo, получен след разчитане на фонограмата:

 

- Диноле, додиноле, додиджака, радиджука, петиман, чучулян, чучулица. Единала, двадинала, двата царя, царафида, лющил тютюн, жаба, слава, ръжолец, скачулец, сен вар, сен кач, дурма кач – пис. Единала, двадинала, два царя, царавиндал, лющюн тютюн, жаба, слава, ръждец, скакалец, кач, камъче. Единала – дудинала, дудикука – завалюга!

 

Докато трае представлението на Томиславино, негови съпартийци, предвождани от Флориан от Вършец, не остават по-долу. Пресният сняг навън е обагрен с кръвта на три прасета. А сръчните им партийни ръце вече ги превръщат в ароматни цвъртящи мръвки, суджук по добруджански и бахур по харманлийски.

atlantis

??

Justinian2
снимка на Justinian2

? Благодаря за смеха , смехът е здраве ! ?

MAPOH

? Ще почина...?

Доц.Трътлев

?

dissidentbg

Така е. Те се опитват да му се...ат в гащите. 

Доц.Трътлев

В праните.

Bauleiter

Дипломатически скандал в най-чист вид...след такова изказване се привиква посланик. Апропо посланик...Испания...немаше ли и с това некаква история??

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Габровската печка на твърдо гориво(въглища и дърва) философски разяснява на простолюдието предимствата на отоплението тип ''циганска любов'' и как испанският котлон претоплял манджи.За по-голяма достоверност са приведени като доказателство и геройските борби, които четата на Крали Мисирко водела в ЕС.Предполагаемо срещу подлите хидалговци.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×