Медия без
политическа реклама

Съдът не позволи на Атанас Бобоков да излезе от ареста

Бизнесменът може да извърши друго престъпление, ако бъде на свобода, решиха магистратите

27 Юли 2020
БГНЕС

Апелативният специализиран съд окончателно реши, че бизнесменът Атанас Бобоков трябва да остане в ареста, защото има опасност да извърши друго престълление, ако бъде освободен с по-лека мярка за неотклонение. Той и неговият брат Пламен Бобоков са привлечени към наказателна отговорност заедно с бившия зам.-министър на околната среда Красимир Живков за организирана престъпна група за незаконен внос и депониране на отпадъци.

Русенският бизнесмен поиска да излезе от ареста, за да лекува травма на коляното на десния си крак. Пред съда обаче беше представена медицинска експертиза, според която няма пречка Атанас Бобоков да получи лечение в следствения арест. "Мислех, че правосъдието е за престъпници. С шокк установих, че не е нужно да си извършил престъпление, за да стоиш в ареста. Като дойде време за дело, дори няма да ме извикат, защото няма доказателства", заяви Бобоков, като изрази готовност да съди България за незаконен арест, предаде bTV.

Според него процесът е фарс. "Чудя се как съдът успява да намери аргументи да ме държи в ареста. Нямам понятие как стана тази работа. Всичко започна с една PR камания на прокуратурата", категоричен е Бобоков.

Обвиняемим по делото за боклука са още бившият ръководител на РИОСВ Плевен Габриел Савов и бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов.

Апелативният специализиран съд остави окончателно в ареста бившия зам. министърът на околната среда и водите Красимир Живков и единия от братята Бобокови – Атанас.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата