Медия без
политическа реклама

Спецполицай отказа проба след ПТП, а колата му мистериозно изгоря

В колата е имало шишета от водка, флакони райски газ и стикер на МВР, твърди Диана Русинова от центъра за транспортни политики

15 Март 2024
Диана Русинова Фейсбук
Опожареният автомобил, за който Диана Русинова твърди, че е на полицай.

Катастрофа, причинена от столичен спецполицай и довела до раняване на 33-годишна бременна жена край София, става все по-скандална и мистериозна, след като първоначално служителят на СДВР отказва проба за дрога и алкохол, а сега се оказва и, че колата му е мистериозно изгоряла часове по-късно на мястото на инцидента.

Преди три дни МВР обяви, че служител на "Специализирани полицейски сили" към Столичната дирекция на вътрешните работи е отстранен от длъжност, след като е участвал в катастрофа и е отказал да бъде проверен за алкохол и наркотици от пристигналия на място екип. После стана ясно, че със заповед на директора на СДВР Любомир Николов е разпоредена комплексна проверка в целия отдел "Специализирани полицейски сили".

От полицейския разказ стана ясно, че на 11 март по обяд, е постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие между два леки автомобила на Околовръстния път в София в района на Чепинци. 33-годишна жена, управлявала една от колите, е транспортирана в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Тя е прегледана и e насочена за домашно лечение. Направените ѝ на място тестове за алкохол и наркотици отчели отрицателни стойности.

Водачът на другото превозно средство - 34-годишен мъж обаче отказал тестване на място, твърди МВР. По-късно той е дал кръвна проба за изследване. И до момента обаче полицията не е обявила резултата от нея.

В хода на изясняване на обстоятелствата около произшествието е установено, че той е служител на отдел "Специализирани полицейски сили" - СДВР.

Сега обаче стават известни скандални подробности, разказани от Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. В профила си във Фейсбук тя пуска снимки, направени минути след инцидента и твърди, че те показват как на седалката до шофьора има бутилка с водка, балони и флакони с райски газ. В друг пост тя пуска как часове по-късно колата пламва и изгаря.

„Аз не мога да спекулирам с темата. За мен обаче нямаше някаква друга видима причина поради която този автомобил да се запали. За мен ако не е запален умишлено, би било твърде странно“, казва Русинова пред Би Ти Ви.

По нейни думи се оказва, че полицаят преди да се удари в автомобила на Околовръстното шосе на столицата, се е блъсна в камион за боклук и е избягал. При втория удар той е криволичил по пътя и блъска автомобил, управляван от бременна жена.

За щастие няма загинали и ранени, но служителят на реда се опитва да избяга и после става ясно, че проба за алкохол и наркотици е взета чак в болницата.

"Ние разполагаме със снимки от самия автомобил, направи ни впечатление, че задната джанта е абсолютно изгоряла. Другото – капакът беше отворен, а няколко часа по-късно беше затворен. Наши колеги и автоексперти ни посочиха, че за да се стопи джантата – трябва да има много висока температура, което обикновено се случва, когато има някакъв катализатор, който е възпламенил автомобила“, разказва още Русинова. Тя пуска и клип, за който твърди, че е на горящия Голф на полицая.

Тя се надява, че полицаят ще бъде трайно отстранен, а наказанието ще е по-голямо.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?