Медия без
политическа реклама

Премиерът за 4-и път напомни на пенсионерите, че им дава по 50 лв.

21 Окт. 2020

• Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за месец ноември. За целта отпускаме близо 106 млн. лв. по бюджета на ДОО. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните месечни възнаграждения. Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 г. и го изпълняваме. В същото време предлагаме от догодина минималната пенсия да стане 300 лв, а от юли вдигаме всички пенсии с 5%. Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа! • Отпускаме и близо 23 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата на ГКПП Златарево, ГКПП Калотина и ГКПП Кулата. Целта е пунктовете да отговарят на необходимите изисквания за качество и да се облекчи преминаването на хората през тях.

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, October 21, 2020

Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за месец ноември. За целта отпускаме близо 106 млн. лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване. Това напомни за четвърти път премиерът Бойко Борисов. Предстоят още четири такива транша - месечната добавка ще се изплаща до март 2021 г., като всяко решение на правителството за превеждане на месечната сума към НОИ е удобен повод за малко самореклама.

Борисов не пропуска да си изпроси благодарности и при обиколките си из страната с джипката, където често пита пенсионерите добре ли е с 50-те лв. Проблемът е, че след спирането на добавките през март, доста пенсионери ще усетят липсата им, защото увеличението на редовите пенсии ще е само с 5%, и то от юли.

Премиерът още веднъж напомня и че догодина минималната пенсия ще стане 300 лв. Това според управляващите е голяма заслуга, но на практика представлява подмяна на пенсионно-осигурителния модел у нас, тъй като от 1 януари 2021 г. всеки втори пенсионер ще получава една и съща пенсия, която няма да има нищо общо с индивидуалния му осигурителен принос. Борисов не коментира тези ключови за осигурителната ни система въпроси. Вместо това дежурно уверява: "Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа!".

От януари изкривяването на пенсионната система у нас ще достигне нов връх благодарение на политиката на ГЕРБ и "Обединени Патриоти" да увеличават ударно минималната пенсия.

 

Още по темата