Медия без
политическа реклама

Пиарът Диана Дамянова: Борисов се опитва да си отреже опашката

Той иска да се освободи от зависимостта си от групата Пеевски-Гешев, смята тя

03 Юни 2023Обновена
Диана Дамянова
БГНЕС
Диана Дамянова

Бойко Борисов е най-смисленият съюзник на ПП в настоящата политическа реалност. Това смята Диана Дамянова - бившият пиар на формацията на Кирил Петков и Асен Василев. В същото време, тя очаква, че ПП ще плати много скъпа цена за този съюз.

„Бойко Борисов е по-малкият враг. Той има много голяма вина пред българския народ, не защото беше някакъв шеф на мафията, а защото беше харизал властта на Пеевски (депутатът бизнесмен от ДПС Делян Пеевски – бел.ред.). Оттам се нанизаха всичките видове гешевци, цялата тази прогнила система, в която всичко се купуваше с пари. Това е дълбокият политически дълг на Борисов. Мисля, че той се опитва да си отреже опашката. Той е човек на възраст, който иска да остане с нещо добро в историята“, твърди Дамянова в интервю за предаването на БНТ "Говори сега". В миналото Дамянова беше пиар и на водача на герберите, а също така и на Валентин Златев и "ЛУКойл". 

Според нея в момента в страната се води „битка на кланове“, при която Борисов се опитва „да се освободи от тази тежка зависимост, която имаше с групата Пеевски-Гешев и тяхната група подопечни джуджета и всичко, което живее наоколо“. По думите й, Борисов е бил с неправилно разбиране как се управлява държавата – когато е имало проблем с двама бизнесмени, той ги слагал на една маса, те се разбират, но само колкото да крадат заедно. Сегашното му усилие да си „пререже опашката“, обаче заслужавало уважение, смята пиарът.

Атаката на главния прокурор Иван Гешев, който поиска имунитета на Борисов, Дамянова определи като „една много лоша драматургия“. По думите й, шефът на държавното обвинение симулира дейност, като привиква политици на разпити, без да разполага с нещо реално, с което да ги застраши.

По отношение на президента Румен Радев Дамянова посочи, че той търси конституционен вариант за промяна на държавното устройство. Според нея Радев и Гешев действат заедно в момента, тъй като интересите им съвпадат.

Дамянова изрази скептицизъм, че конституционната промяна, заради която беше направено правителството, ще се осъществи, тъй като няма да има необходимото мнозинство за това. Проблемът вижда в това, че „на първата банка на ДПС седи човек, който няма желание конституционното мнозинство да се случи“. Подразбира се, че говори за Делян Пеевски. „Не мисля, че ДПС е готово да реже опашката си. В този смисъл, не виждам в ДПС съюзник за конституционна промяна и тогава ще възникне въпросът защо ги ядохме тези големи жаби“, изтъкна пиарът.

По повод къщата в Барселона, която официално е собственост на Александър Чаушев, бивш висш кадър на "ЛУКойл", тя заяви, че пред нея никога не е ставало дума, че къщата е свързана с манекенката Борислава Йовчева, която живя няколко години в нея. "А щом аз не съм чувала, значи няма такова нещо", заяви Дамянова. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата