Медия без
политическа реклама

Петото "Велико народно въстание" ще е на 16 октомври

Пред БНТ се стигна до сблъсъци с полицията след излизането на евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков от предаването "Панорама"

09 Окт. 2020Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

За 16 октомври е насрочено петото издание на "Велико народно въстание". Това обяви адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" по време на днешния протест срещу правителството и главния прокурор, провеждащ се за 93-и пореден ден. Датата е избрана неслучайно, тъй като точно след седмица, на 16-ти, ще бъде 100-ият ден от началото на недоволството.

"Треперете! Ще има изненади. Крайно време е да погребем тиквите! Но не буквално! Ще е при бай Ставри, тъжен и самотен", заяви адвокатът по време на речта си пред протестиращите. Днес обаче събралите са доста малобройни, стотина души.

Пред тях друг от "Отровното трио" - проф. Велислав Минеков каза: "Ако утре завали сняг, аз пак ще съм тук. Няма да им простим, до последно" Той обяви, че управляващи дори не са хунта, а улична сган. Професорът допълни: "70% от хората подкрепят протеста. . Ако прибавим и пенсионерите, които все още се страхуват да изкажат мнението си, подкрепата в протеста щеше да е 90-95%. Тези числа ще се увеличават в наша подкрепа."

 

Posted by Инициатива "Правосъдие за всеки" on Friday, October 9, 2020

Протестиращите днес направиха шествие до Орлов мост. След това се присъединиха и към митинга пред сградата на БНТ, където бе организирано алтернативно предаване "Панорама". На него се обсъждаха с гости различни корупционни практики на властта. Към 21:00 часа няколкостотин души скандираха: "Оставка!" пред сградата на БНТ. В предаването участваха евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков, Кристиян Вигенин от БСП и Йордан Цонев от ДПС. "Панорама" показва и митинга на протестиращите пред сградата. 

След края на предаването по БНТ, около 22:00 ч. евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков слезе при протестиращите. Той бе заобиколен от хора, които крещят "Предател", "Оставка", БКП и му задават въпроси кой е писал проекта за конституцията, Новаков им отвърна "Не съм аз". Но въпросите към него валят един през друг. "Гешев харесва ли ви като главен прокурор?!", подновиха се скандиранията "Мафия". В крайна сметка Новаков успя да се оттегли към ул."Шипка", подпомаган от полицаи. Част от тълпата се опита да го преследва, но служителите на реда им попречиха. Стигна се до физически сблъсъци, а майка с дете се оплака, че е пострадала при намесата на полицията.

Около 22.20 часа излезе и Кристиан Вигенин. Към него присъстващите бяха малко по-умерено настроени. Бяха му задавани въпроси за политиката на БСП и отношението към главния прокурор Иван Гешев, Делян Пеевски и фалита на КТБ. На въпрос какъв му е костюмът и колко струва, Вигенин отговори - "Boss, 350 лева". Венцислав Величков от "Правосъдие за всички" го пита за хората на БСП във ВСС и защо подкрепят Гешев и дали ще гласуват да се намали парламентарната квота във ВСС.  Вигенин отвърна, че това не е тема за обсъждане на улицата. 

Протестиращите очакват и Йордан Цонев, който обаче явно е успял да се измъкне незабелязано в суматохата.

Протест пред БНТ

Posted by МлаДа България on Friday, October 9, 2020

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Отровното трио, антиправителствени протести, Николай Хаджигенов

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха искане за изслушване на Пеевски

18 Юли 2024

Групата на Пеевски в НС продължава да отслабва

17 Юли 2024

С лозунга "ДПС без Пеевски" хората на Доган си взеха централата

19 Юли 2024

Огненият вятър изпепели половината ямболско село Воден

17 Юли 2024

ДПС-Доган изпревари Пеевски за изселническите пенсии

17 Юли 2024