Медия без
политическа реклама

"Отровното трио" написа "Кодекс на блокадите"

01 Авг. 2020

Ръководителите на протестите в София от "Отровното трио" написаха "Кодекс на блокадите" и го пусна във "Фейсбук". Ето какво пише в него:

"Блокадите в цялата страна събират множество съвсем различни хора, обединени заедно в името на една обща цел. Далеч сме от мисълта да налагаме, каквито и да е правила на когото и да е от участниците в тях, но бихме искали да изложим виждането си, как трябва да изглеждат нещата, т.к. и без това правителството, срещу което се борим всички заедно, иска да ни злепостави.

Изброеното по-долу е информативно, не изчерпателно и изцяло пожелателно:

1. Неприемлива е публичната (демонстративна) употреба на алкохол в района на блокадите;

2. Недопустима е всяка употреба в района на блокадите на наркотични вещества и техните производни;

3. Неприемлива е всяка форма на агресия между съблокадниците или спрямо трети лица;

4. Молим, бъдете учтиви помежду си и спрямо всички останали;

5. Възползвайте се максимално от чувството си за хумор, спрямо всички провокации/провокатори – действа по-ефективно от всичко друго и обезоръжава провокаторите. Например: Някой крещи по вас, че нарушавате закона. Попитайте максимално учтиво за КОЙ закон става дума? Дали могат да цитират конкретната норма, която е нарушена?

6. Поддържайте добър външен вид, т.к. ние не сме партизани укриващи се в гората. Блокадите са изградени в центъра на София и страната, и идеята е да направим добро впечатление;

7. Дарените храна и напитки надвишават в пъти възможностите за консумация. Създайте организация на място и занесете излишното в някой дом за деца с увреждания, без родители, болница, дом за стари хора или просто нахранете някой бездомен и гладен човек.

Велислав Минеков, Николай Хаджигенов, Арман Бабикян".

Протестите в София и в други градове на страната пък продължават вече 24-и пореден ден. В столицата, както обикновено недоволните от правителството са заели пространството в т.нар. Триъгълник на властта, като трети ден те не пускат и движението на кръстовището при Орлов мост.

Няма напрежение между протестиращи и полиция, но към 19:20 ч. униформените задържаха един от митингуващите. Пред БНТ полицаите заявяват, че арестуваният е бил в нетрезво състояние и други протестиращи се оплакали, че ги притеснява. Въпреки това, при отвеждането на задържания към полицейския автомобил, служителите на реда бяха освиркани от друга група протестиращи.

 

За пореден ден протест има и във Варна. Блокирано бе движението на кръстовището пред сградата на община Варна, а шествието тръгна към Катедралата. Новият призив е "Варна, събуди се!". Участниците в шествието носеха плакати като "Безучастието подкрепя беззаконието" и "Искам да искам да живея в България".

В Пловдив също се провежда протест, като хората излязоха отново с искания за законност, справедливост и достоен живот в България. Според хората на улицата страната все повече се нуждае от управление с поглед към нуждите на хората и заради поскъпващия живот и заради корупцията по високите етажи на властта.

В Русе хората пак са на пл."Свобода" с настояване за оставка, съд и затвор за Бойко Борисов и Иван Гешев. Те заявиха, че истинската промяна може да дойде само с пълна лустрация на всички нива на властта, след което с електронно гласуване да се избере ново правителство.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

кодекс, Отровното трио

Още по темата