Медия без
политическа реклама

Отново има километрично задръстване на границата с Гърция

Около час и половина коства на шофьорите преминаването в южната ни съседка

02 Септ. 2023Обновена
Сега
Почти всеки уикенд от началото на лятото има задръстване на ГКПП "Кулата".

Отново километрично задръстване от автомобили в посока Гърция. Тапата на автомагистрала „Струма” започва в района на село Марикостиново, което е на около 5 км от граничен пункт "Кулата", предаде БГНЕС. 

Между един и три часа коства на шофьорите преминаването на границата, съобщават преминаващи в социалните мрежи. 

Работим на максимално възможните пет трасета за леки автомобили и автобуси и едно трасе за товарни автомобили, но инфраструктурата на ГКПП „Промахон“ не позволява да се отворят повече трасета, казва за БТА дежурният служител на Главна дирекция "Гранична полиция". 

"Трафикът е интензивен още от сутринта, през целия ден българските гранични служители работят на максимален капацитет", посочи още дежурният служител. 

Интензивен е трафикът за леки автомобили и на граничния пункт „Маказа“, съобщават от "Гранична полиция" на официалния си сайт. От там препоръчват гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо – гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“, „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, съобщават още от Главна дирекция „Гранична полиция“. 

Ключови думи:

ГКПП

Още по темата