Quantcast
Отцепниците от ИТН се замислиха за нова партия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Отцепниците от ИТН се замислиха за нова партия

6 617
 БГНЕС

Отцепилият се от ИТН бивш министър на спорта Радостин Василев се замисли дали да не сформира с останалите си съмишленици нов политически проект. „Съвсем искрено ще съберем един национален форум и ще помислим заедно с тях, защото колективният начин е по-правилен за определяне не бъдещото“, съобщи Василев, цитиран от bgonair. "Кой кого подкрепя ще се види на избори", каза той като не потвърди твърдо как хората, напуснали ИТН, ще участват в евентуален предсрочен парламентарен вот. Самият той твърди, че десетки се свързали с него, за подкрепят действията му.

Василев вече не е сигурен, че ще се съберат достатъчно депутати, които да гласуват „против“ вота на недоверие в сряда. "Правителството не би издържало вота на недоверие, като гледам ситуацията в Народното събрание, и ще отидем на избори. Това е моето лично мнение и ако нещо се промени, ще бъда много изненадан", каза ексминистърът днес на брифинг в Плевен.

Василев съобщи, че закрива офисът на "Има такъв народ" в Плевен, който, както той каза, сам е открил и финансирал. Радостин Василев коментира създалата се вчера ситуация с двете декларации от вече бивши и настоящи представители на ИТН в област Плевен, като благодари на структурите, които са застанали зад него. "Истината е, че ИТН имаше офиси в четири общини - Плевен, Левски, Червен бряг и Пордим. В три от тях - Плевен, Левски и Пордим, партията вече няма офиси", обясни Василев.

 

 

 

 

Ключови думи:

Радостин Василев, партия

Още

Татяна Дончева: Идва нов ляв проект

26.11.2022

4892
Радостин Василев записвал на видео срещите си с Илиана Раева

21.11.2022

31367
"Спаси София" става партия

08.11.2022

3037