Медия без
политическа реклама

Нещастен случай или самоубийство са версиите за журналиста

Варненецът Георги Александров бил изчезнал от дома си дни преди смъртта

24 Май 2020

Брифинг на гл. секретар на МВР Ивайло Иванов, директора на МВР-Варна ст. комисар Даниел Пашов и апелативния прокурор Владимир Чавдаров по повод воденото досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата за смъртта на журналиста Георги Александров.

Posted by БНР - Радио Варна on Sunday, May 24, 2020

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов и директорът на варненската полиция Даниел Пашов дадоха днес брифинг във Варна за смъртта на местния журналист Георги Александров. На него присъства и апелативният прокурор Владимир Чавдаров. Работи се по две основни версии: нещастен случай или самоубийство.

Чавдаров обясни, че тялото е намерено около 17.30 часа на 22 май в плавателния канал под Аспарухов мост. Причината за смъртта е удавяне. По вътрешните органи има височинни травми от високо падане, не са открити следи от насилие. "Две са основните хипотези –нещастен случай и самоубийство", заяви Чавдаров. Той съобщи и първите проби за наличие на алкохол - 1.26 промила са открити в кръвта, 2.04 в урината и 1.94 в гръбначно мозъчната течност. Експертизи ще установят стойностите в момента на смъртта. Стана ясно още, че 39-годишният мъж не се е прибирал две денонощия преди това в дома си, а родителите го обявили за издирване. Разследват се хората, с които се е срещал преди настъпването на смъртта.

Иванов потвърди, че няма никакви други доказателства, освен по версиите за нещастен случай или самоубийство. Вещите на Александров не са намерени. "Може да са паднали", предположи Иванов.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата