facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Каракачанов потвърди близките си отношения с Бобокови

Те не хвърляха парите си по яхти и самолети, а ги влагаха в производство, коментира вицепремиерът
3 175
 Илияна Кирилова

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призна за по-близки отношения с бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови, които бяха задържани от прокуратурата заедно със зам. министъра на екологията Красимир Живков по скандала с вносния боклук. Каракачанов отрече да е имал нерегламентирани връзки с братя Бобокови и потвърди появилите се информации, че е кум на сватбата на Пламен Бобоков.

"Когато преди 25 години примерно си станал кум на някой, логично е за 25 години човек да се развие, един става бизнесмен, друг политик, трети става лекар, четвърти журналисти“, каза Каракачанов пред репортери в Шумен, предаде Би Ти Ви. После допълни:  "Не знам точно в какво ги обвинява прокуратурата, но тези хора аз ги познавам като хора предприемчиви, хора работливи, хора, които започнаха от една гола поляна".

"Парите, които печелеха, не ги хвърляха по яхти и самолети, а ги хвърляха и влагаха в разширяване на производството, отваряне на нови работни места. Какво точно има предвид прокуратурата, не е моя работа да гадая. Държавното обвинение има някакви данни или най-малкото съмнения за нещо, остава да го докажат. Всичко останало е търсене на сензации", каза още Каракачанов по адрес на Бобокови.

Късно през нощта в неделя специализираният съд остави в ареста Красимир Живков, както и Атанас Бобоков и други лица, привлечени като обвиняеми по "Боклукгейт". Обвинение има и срещу Пламен Бобоков, но за него прокуратурата определи гаранция от 1 млн. лв. и така си спести публично разглеждане на искане за мярка за неотклонение.

Държавното обвинение твърди, че те са част от организирана престъпна група, създадена с користна цел.

Междувременно новият зам.министър на екологията - Славея Стоянова, която бе назначена за поста в понеделник от премиера Борисов, днес официално встъпи в длъжност. Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 2015 г. до момента Стоянова заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция. 

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Само наркодилъри са свидетели срещу шефовете от ГДБОП

07.07.2020

1489 6
Боливия иска ареста на президента беглец Ево Моралес

07.07.2020

935 22
Борисов: Прокуратурата иска да угоди на президента с разпита ми

07.07.2020

Обновена

4582 42

Коментари

Stern

Попаднах на нещо любопитно от житието-битието на тази Славея:

2 август 2013. Областната структура на ГЕРБ Кърджали пише остра декларация срещу готвено назначение за директор на РИОСВ – Хасково на Славея Стоянова, която днес председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов назначи за заместник министър на екологията.

 

„БСП и ДПС са на път да сътворят поредния кадрови скандал, подготвяйки назначението на бившия изпълнителен директор на ОЦК Славея Стоянова за директор на РИОСВ – Хасково“, обявиха в своя декларация областната структура на ГЕРБ в Кърджали.

 

http://afera.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7-2013-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%bb%d0%b5%d0%b9%d0%bc%d1%8f%d1%82-%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d1%8f-%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0/

Калпазанче

Цветелинка пак е в играта...

Звън®
снимка на Звън®
През 1999 г. правителството на Командира продава срещу 1 долар комбината Кремиковци на фирмата Дару металс на Валентин Захариев. Ето две снимки на Славея с хитроватия Валентичо - педя мангал, лакът-олигарх.


Славея и Валентично похапват в ресторантчето "Захарно п.тле". След 75 минути той ще я накамасутри.


Славея търпеливо очаква Валентично да свърши.

Двамата копнеят да посетят заедно храмовете Кхаджурахо. Макар и все още да не са го сторили, те са обикнали скулптурите красящи храма Кандаря Махадеви (един от ипостасите на Шива). Ето снимка от него.Неуморната двойка е прощудирала всички начини за съвукупление, изобразени на снимката от храма. И двамата са останали очаровани от сексуалната оплетка на телата със загадъчното име "Заместник-министър на екологията търси мотивирано решение, дали определен отпадък следва да бъде третиран като безопасен".
Звън®
снимка на Звън®

"Когато преди 25 години примерно си станал кум на някой, логично е за 25 години човек да се развие, един става бизнесмен, друг политик, трети става лекар, четвърти журналисти, а всички вкупом дупедавци“, каза Каракачанов пред репортери в Шумен, предаде Би Ти Ви. После допълни:

"Не знам точно в какво ги обвинява прокуратурата, но тези хора аз ги познавам като хора предприемчиви, хора работливи, хора, които започнаха от една гола поляна с напращели партийни цици".

 

"Парите, които печелеха, не ги хвърляха по яхти и самолети, а ги хвърляха и влагаха в разширяване на производството, отваряне на нови работни места...", каза още Каракачанов по адрес на Бобокови.

И май се оказва прав. Сайтът narod.bg пише:

 

"Вицепремиерът Красимир Каракачанов даде нов повод за оставка и прокурорско разследване за фрапиращ конфликт на интереси. Оказа се, че военният министър е набутал 83-годишния си баща Дончо Кънев Каракачанов на работа в империята на арестуваните бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови срещу космическа заплата!

Според мълвата дядо Дончо прибирал по 8000 лева на месец. Срещу този жест Красимир Каракачанов поел ангажимент да спуска чадър над бизнеса на русенците, монополисти в производството на акумулатори и автомобилни масла и греси".

 

Ако е вярно, то наистина Бобокови не са си хвърляли парите на вятъра, а си ги влагали в развитието на кадрите си. А къде ли е назначена да работи Каракачановата тъща?


 

Epikur

 

 Мислех да похваля Шкембе войвода, за това че не се измъква като пр--ня от гащи и признава за близките си отношения с арестуваните. Един вид показва някакъв морал и достойнство, защото  е известна поговорката "Падналия няма приятели".  А този коментар ме спря. Ако е истина, значи защитата му е с други мотиви...

nottheone

за тия с по-задълбочено отношение към мисловната дейност:

коалицията няма да се разпадне. борисов и каракачанов са един слип - отпред жълто, отзад кафяво. слипа носи кодовото име f-16.

nottheone

да спуска чадър над бизнеса на русенците, монополисти в производството на акумулатори и автомобилни масла и греси

е те тва точно разсъждение подлежи на особен анализ.

 

кво значи монополисти? некой друг да си е съдрал г-а да произвежда масло, акумулатори и грес в бг? не. произвеждат тикви, заради субсидиите. и после ги за@бават на полето.

 

и що за глупост, че правели акумулаторите от боклук? ми че това е бъдещето на икономиката - да се оползотворява оср@ното от човека.

 

ми чадъра?

аре бе - каракачанов крие няколкото стотин души, изхранващи семейства, с чадър като заръми?

 

божков, обаче, ще отмъсти, без да иска, и зарад тях.

 

да се посяга на индустриалния капитал е престъпление. това е модерната приватизация.

престъпление е, защото без индустриални капитал ще ядем само прогнили тикви от полето.

fractal
снимка на fractal

Как така е била директор на дирекция 5 години и да не знае нищо за боклуците които се внасят в България

 

Минувача
снимка на Минувача

Внимавайте, Каракачанов ви следи:

 

https://lupa.bg/f/news/b/62/e5608202457cb056fdebb094500d1ae5.jpeg

 

nottheone

неам как да не ти отговоря:

😁😁😁

бородин

Каракачанов,скоро ще му се наложи да препотвърди и близките си отношения с протежето си Нено Димов и за топлата връзка Каракачанов-братя Бобокови-Нено Димов-далавера с боклук за милиони от Италия и това няма да стане по сигнал от ВКП,а от Италия!

fractal
снимка на fractal

На кой турски генерал носи името парка Кенана край хасково

'FranceskRivalta'8

Шкембе войводата се напишкал. Малко.

ТОВА, КОЕТО ИМАМЕ КАТО ВОЕНЕН МИНИСТЪР!

АМА К’BO E ТУЙ ПЕТНО … ДОЛУ?!

https://www.monitor.bg/web/files/articles/205748/gallery/thumb_1920x1080_IMG_6902.JPG

soika prismehulka

а защо не спираш да си носиш торбичката от БИЛА,С КАВО ЛИ СЕ ПЪЛНИ?

редник

Ма той бил левак...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×