Медия без
политическа реклама

В Борован няма ГЕРБ и ПП-ДБ, но си има "наши 'ора"

В неделя ще се гласува наново за общински съвет, но без митичния баче Цено

Незабравимият спомен от местните избори.
Фейсбук
Незабравимият спомен от местните избори.

Нови избори за общински съвет ще се проведат в неделя в Борован, след като есенните бяха касирани след шумен скандал с манипулации. В центъра на сагата бе жена от секционна комисия в село Малорад, която по указания на събеседник попълва преференции - в полза на "баче Цено и други наши 'ора" - да има селото представители в съвета. Сцената бе заснета от излъчващата броенето видеокамера, участниците явно не знаеха за нея, а зрелището изуми цяла България.

Сега баче Цено, или бившият кмет на Малорад и съветник Цено Цоловски, не фигурира в кандидатските листи. През есента той бе претендент на "Възраждане". На линия обаче са "Боби" и "Мартин", за които също се чу в записа. Като такива бяха припознати Боби Боянов и Мартин Диловски. Направили са трансфери - първият е сменил разпадналата се коалиция "СДС" с БСП, вторият - БСП с "Български глас".

Другото любопитно в Борован е общата партийна разстановка. ПП-ДБ ги няма на картата, затова не издигат листа (налични са колкото за конфуз - жената от камерата се оказа техен член в секцията). ГЕРБ пък е тотално обезкървена, затова кандидатира едва 5 души за 13-членния съвет. Нормална цифра - през есента не спечели нито един мандат. А обезкървяването се дължи на факта, че малко преди тогавашния вот партията бе напусната от членове на структурата, съветници, включително от самия председател на общинския съвет - преминаха във "Възраждане".  Бившият председател на ОбС бе избран за кмет, така междупартийната трампа осигури на "Възраждане" единствения общински кмет в страната - екс герберът Иван Костовски.

През есента ГЕРБ не само не се бе сдобила със съветник, ами дори не бе издигнала кмет. Както стана ясно, и ПП-ДБ ги няма. Сред тая "пустош" 6 мандата отидоха във "Възраждане" (старата ГЕРБ), 5 в коалиция "СДС" (вътре бяха ДПС, "Български възход" и още партии, групирани около тогавашната кметица Десислава Тодорова) и 2 в БСП. Най-вероятно сега резултатът на "Възраждане" ще бъде подобрен. А участници са едва 6 формации - освен споменатите ГЕРБ, "Възраждане", БСП и "Български глас", на линия са ДПС и "Български възход". 

 

ОЩЕ ИЗБОРИ

В неделя ще се проведат и избори за общински съвет на Хасково, за кмет на Панагюрище. Плюс двадесетина още за селски кметове из страната.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Борован, Малорад

Още по темата