facebook
twitter

Горещи новини

В България само 18% от хората са силно религиозни

755
http://www.bg-patriarshia.bg

В България 18% от хората са силно религиозни, което поставя страната на 18-о място по този показател сред 36 европейски държави, показа проучване на института "Пю", цитирано от агенциите. Класацията е изготвена, като са комбинирани четири показателя: оценка за важността на религията за собствения живот, присъствие на религиозни служби, честота на молитвите и вяра в Господ.

Анкетите са проведени между 2015 и 2017 г. в 34 държави. Най-религиозни на континента са румънците – 55% от участниците в анкетата са силно религиозни. След тях са арменците (51%), грузинците (50%) и гърците (49%). На другия полюс са естонците (едва 7%), чехите и датчаните (по 8 на сто), шведите и белгийците (по 10%). Само 12% от германците и французите са силно религиозни. В Италия те са 27 на сто (колкото и в Беларус), в Полша – 40%, в Испания – 21%, която я поставя точно преди България, в Русия - 17%, колкото и в Норвегия.

Според проучването 19% от българите казват, че религията е много важна в техния живот. Също 19% заявяват, че присъстват на религиозна служба поне веднъж месечно, 15% се молят ежедневно, 30% вярват в Господ.

Ключови думи:

религия
14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Играта с думите и подмяната им са опасни
Румънски съдии разследват еврокомисари, а ЕК го научи от медиите

21.02.2019

608 3
Пътнически самолет надмина скоростта на звука

21.02.2019

1090 30

Коментари

ablepsia

института "Пю", 

 

Pew Research Center

1615 L St. NW, Suite 800 Washington, DC 20036USA

 

А познайте за чий му е на тоз американски fact tank туй проучване.

И поради що ни се публикува на нас тука.

 

http://www.pewresearch.org/fact-tank/2018/12/05/ho...

 

 

дон Базилио
снимка на дон Базилио

phish tank пю 

 🐟🐟🐟🐟

генек

18%... Мюсюлмани, католици, някакви сектанти...

82% не са СИЛНО религиозни. Това лошо ли е?

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

дон Базилио
снимка на дон Базилио

купи ви златен кръс го претопите

купи ви жеуезен кръс го искривите

купи ви дървен кръс го изгорите

а кат дойде време да се молате

                         ли че ми цалувате

Мунчо_Огнянов

Дали случайно статията с резултатите от проучването е пусната точно на Никулден, през Коледните пости и 18 дена преди Бъдни вечер или просто в главите на изследователите от института "Пю" нещо им пиюка в главите?

paragraph39

От кумова срама, поне, тия да бяха посочили и колко са религиозно НЕвярващите/ т.е., АТЕИСТИТЕ!/ и "слабо" религиозните!

Иначе човек може да остане с впечатление- това е, май, целта на манипулацията?!- че НЯМА атеисти и "слабо" религиозни хора в България, на Балканите, в Европа и по Света!

Впрочем, кой е казал и доказал, че Господ/който и да е Той и ако го има въобще?!/ иска и настоява хората да Му се молят, да Му дават дарове/ подкупи?!/, да Му се вричат във вярност и прочие! И да го правят това, за да ги прати Господ в Рая, а НЕ в Ада?! А защо Господ ще праща в Ада хора, които НЕ са сторили никакъв грях- а Господ е "справедлив и знае всичко за всички", нали?! И кво: грешник си, молиш Му се, даваш Му дарове/подкупи?!/ , проливаш чужда кръв и убиваш "в името на Бог!"/, кълнеш Му се във вярност и прочие- и, хоп, като получи и получава всичко това/ Той има нужда ли?!/ Господ ти прощава и те праща в Рая, вместо в Ада/понеже си грешник, нали/! Значи, всичко в религиозното вярване е, за да НЕ те прати Господ в Ада- даже и ако заслужаваш/ако си грешник, нали/ да те прати там?! Егати?!?

 

Meto_ot_Interneto

Параграфе, не се притеснявай, не си капо. В Англия например,  20% от християнските свещеници са атеисти.😁

Е6

Повече са.

 

Преброиха ли колко вярват в св. Путин?

Хулиган

Само 18 процента?

В замяна на това вдигат тупурдия, все едно са 99 процента...

...........................................

http://www.drago.info/

Утринен зов

Зависи какво е силно религиозен. Когато правили подобно проучване в Русия посочиха разликата между истински религиозен и декларативно религиозен. Та истински силно религиозен от православните значи да посещава редовно черква и да се изповяда и причестява поне няколко пъти годишно. Едва ли са повече  от 5 %, а 18 % си е фантастика.

 

Nickolas

Те нека да въведат църковен данък, както е в другите страни - и ще останат само пенсионерите-освободени и без това от данък.

Spandex Opener
снимка на Spandex Opener

....в Русия - 17%, колкото и в Норвегия...

.

Горните вярват в нафтата.

дренски

Религията е сложна, не е за всеки.

ИзъЛѷхнїдъ
снимка на ИзъЛѷхнїдъ

В България 18% от хората са силно религиозни, 

Срамно много са.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×