facebook
twitter

Горещи новини

Ал.Йорданов: Как уж има фашизъм, а Вапцаров си издава "Моторни песни"?

Не е хубаво нашите деца в XXI век да учат лъжи, заяви евродепутатът от ГЕРБ
18986
Илияна Кирилова

Избраният за евродепутат от ГЕРБ Александър Йорданов говори пред БНТ по много теми. Една от тях бе за съвременния прочит на историята. Той даде за пример паметникът на съветската армия в столицата и този на Альоша в Пловдив. Той се обяви категорично срещу тях, като заяви, че те са израз на "едно историческо мошеничество".

"Не е хубаво нашите деца в XXI век да учат лъжи. Те трябва просто да се срещнат с истината за бърлгарската история. А истината за този период на България - 1944-45 г., е че съветската армия окупира България, установява под неѝн контрол един тоталитарен, антихуманен, изключително несправедлив режим. Допуска се именно тогава унищожаването на огромно количествно от елита на българската нация във всички сфери - не само политици, а и хора на културата и предприемачи, свещеници и прочие. Вижте този паметник на съветската армия как там един съветски войник размахва заплашително автомата над главите на българските деца, студенти, всички, които минават по тази централна улица на София."

На реплика на водещия, че автоматът е размахан срещу фашисти, Йорданов отговори разпалено: 

"Не е имало фашисти в България през 1944-45 г. Какви фашисти? Коя е фашистката партия, която е била на власт в този период? Няма такава! Има парламент, в който са седели комунисти, седели са представители на комунистическата партия. Как уж има фашизъм, пък Вапцаров си издава книжката "Моторни песни"!? Как става тази работа?" 

Според Йорданов в учебниците по история този период трябва да бъде описан именно по посочения от него начин.  Той даде за пример, как в Германия нямало нацистки прочит на историята. Йорданов видял, че пишело как у нас при социализма имало благосъстояние. "Ами нима при Хитлер няма благосъстояние, няма строеж на нови магистралри, сгради и прочие? Икономически възход, както се казва. Само че в Германия абсолютно е забранено да се хвали, да се говои положително за това време. И го няма нито в учебници, нито в нищо...", каза той.

За да обобщи жизнения стандарт преди и сега, Йорданов каза, че много по-малко хора по онова време са ходели на море, отколкото сега.

Йорданов говори и за предстоящата сделка за изтребителите F-16: "Ние купуваме F-16, за да намалим наистина зависимостта от Русия и да престане тази далавера според мен с непрестанните ремонти на остарелите съветски самолети, където се наливат едни пари - „куче влачи, диря няма“. Истината е, че ще дойде една модерна техника. Тя е свързана с обучение, с издигане на едно ново равнище на технологичната култура на българската армия като цяло". 

240

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Много думи срещу нацистката пропаганда, но без последствия
Цацаров и МВР искат по-тежки наказания за проповядване на фашизъм

18.07.2019

832 11
СДС ще върви с ГЕРБ и на местните избори

04.06.2019

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

176 2

Коментари

Страници

Invisible

   Сега ще припалят здравите леви сили.

Colt 45

Извадка от ИН:

“Да, чичото на Александър Йорданов - подпоручик Коста Йорданов лично стреля в недоубитите деца, а днес го третират като невинна жертва на комунизма. Както между впрочем и останалите вълци в овчи кожи..., хукнали като глутница да се реабилитират най безсрамно, изопачавайки действителността, потъпвайки жертвите си без да им трепне съвестта - просто като фашисти!”

В Ястребино са разстреляни 18 души без съд и присъда през 1943г.

geo_19

Видният отвякъде еднакво евродупутат няма нищо общо с подпоручик Коста Йорданов. Просто защото трите имена на евродепутата са Александър Йорданов Александров

 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Александър...

Colt 45

В коментарите си десетки българи обвиниха дядото на Йорданов, че е избивал деца. Иван Стоянов директно обвинява поручик Константин Йорданов в разстрела на партизанските деца от Ястребино: „Драги Сашко, вярно е че не можеш да носиш вина за престъпленията на твоите родители, но НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ: Твоят дядо, учител, а после поручик Константин Йорданов е разстрелял на Никулден 1943 г. 7 / седем/ деца от село Ястребино + техните родители и дори дядовци! 

Викито може да се редактира,но форумите - не.

Хулиган

Не, фашизъм не е имало.

Само са давали по 50 хиляди лева за отрязана глава.

Но то си е направо бизнес по днешните мерки...

http://www.drago.info/

Shaaban_bin_Robert

Хайде и тоя специалист по изтребителите се извъди. Гаче ли е писал дисертация на тема "F-16 Block vs. SU-35", а не за литературната критика на бългапскя модернизъм, в частност Гео Милев. А може във ВПИ - Шумен да изучават самолетостроене факултативно.

Sapienti_sat

За да обобщи жизнения стандарт преди и сега, Йорданов каза, че много по-малко хора по онова време са ходели на море, отколкото сега.

 

Детската учителка можеше да даде и класическия пример с бананите! 🍌🐒

 

"Да си затворим очите пред действията на въпросния господин, който въплъщава едновременно байганювщината в политическото поведение и компромистността към политическия морал, би било акт с карастрофални за бъдещето на цялата коалиция последици."

 

Това сигурно го е казал я Кутев, я Симов?

 

Не бе! Едвин Сугарев през 1993 година. 😂😂😂

Shaaban_bin_Robert

Мани бананите. Тогава кой имаше мобилен телефон? А днес и деца и старци смартфони цъкат.

onzitam

Тогава много нямаха стационарни телефони. За телефонен пост трябваше доста чакане или "дебели връзки".

Ние взехме бързо пост понеже и двамата ми родители бяха лекари и почти всеки ден един от тях беше "на повикване" и помня, че наличието на домашен телефон  в началото на 70-те предизвикваше завист в комшиите.

Пиркс
снимка на Пиркс

Ма как лъжеш само. Точно през 70-те взех стационарка по общия ред за около месец. Във входа всички имаха и... каква ти завист?

K375

Изключително нагло лъжете драги.

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Сега ще припалят здравите леви сили.

Хабер нямаш за какво иде реч, нали?

 

 

До 1 март 1941 година България спазва неутралитет. Стихосбирката "Моторни песни" е издадена пред 1940.

А Йорданов да разкаже за ястребинчетата. Годината е 1943.

Пиркс
снимка на Пиркс

Една от мумиите на СДС възкръсна. Благодарим ти, Баце!

geo_19

По Александърйордановата логика може да се възкликне: "Как уж има комунизъм, а Радой Ралин си издава "Люти чушки"?

Bozhilko

Как, та как. Както всичко у нас, с връзки. Тати му е бил гъст с царя.

Zmeja

В архива си съм запазил оригиналите на няколко карикатури на Красен Ракаджиев от 1993 г. Три от тях са за Ал. Йорданов. Класика! Актуални и днес! Жалко, че ги няма в нета, а аз не мога да ги пусна.

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

Според болшинството всяко упражняване на насилие от страна на държавата е признак за фашизъм. По тази логика НРБ си беше една чисто фашистка държава, а СССР - най-фашистката някога съществувала.

Дзопино

Този бих го обявил за луд ама не е. Прост ветропоказател.

 

Утре като дойдат китайците и изкупят българия първи ще си направи пластика на лицето и ще си дръпне очичките нагоре. Ще сърба супата  и ще говори за това как прабългарите са произлезли от древен китайски род. 

brejnev19

Сашо, как е възможно един от основателите на СДС във варна да е пшрегърнал лявата идея на ГЕРБ?

аман бе

Ами както е възможно един от основателите на СДС в София да прегърне не само идеите на ГЕРБ, но и самия ББ и да се хвали в интервю как "приятелят ми Бойко: "Жоре, това, Жоре онова", пък аз....".

Парите не миришат, както беше открил преди има няма 2000 години по друг повод един римски император.

Bozhilko

Кво толкоз, една наша СДС другарка стана шеф на БСП и глей как я уважават хората. Като нямате читави червени принцове и принцеси това е положението.

Тони Йорданов

 Трябва да има закон за углавно преследване отричането на фашизъм в България и решенията на Съюзната контролна комисия , за да не изпълзява тази измет, на която СЕГА дава трибуна.

Аладар

На Вапцаров нарочно са му

издали стиховете, за да го

гръмнат след това.

Вероятно Йорданов е пета

колона в ГЕРБ за да го превземе

отвътре.

Bozhilko

Истината е друга. Когато е станал провалът, другарите му са го турили него на топа на устата, за де не стане после председател на съюза на писателите и да трябва да му се кланят за почивни карти в Евксиноград. Знаели са верните ученици на др. Сталин, колко сладко е да си социалистически правоимащ.

циникЪтхедонист

"Тройкаджиите" на соца- "отличници" на Демокрацията.

Резултата - Държавата на поправителен.

"Въшката като се наяде и излиза на челото"

АлЙо - апотеоз на победилата посредственост

Bozhilko

Глупости. Ами Гочиту, Пирински, Овчаров, Ковачки, Банев, те какво тройкаджии ли са били?

циникЪтхедонист

Гореизброените какво общо имат с Демократичната общност. 

Освен свинското за трапезата.

:) 

Bozhilko

Братчед, хедонизъм синоним на тройкаджия ли е?

ThePal
снимка на ThePal

Що за хора сте за да защитавате този Джаба на българската "политика" ?!?!

Оставете дядовци и чичовци ! Този .... не си струва и плюнката ви

onzitam

Значи, в махалата навремето живееше един Сталин, познавах поне още двама с това име, единият и до денс държи кръчма до Клисурския манастир. Майка ми имаше колега Будьони, а съм чувал и за човек на име Енгелс. Говоря за хора родени между 30 и 44 година. Значи по времето на "фашизма" е можело да се носят имената на пролетарски и комунистически вождове, а как стои въпроса по време на "свободата"? Представете си, че след 1944 година, някой отива в гражданското и заявява желание да запише детето си Гьобелс, Гьоринг или...поне Адолфф? Какво ли е щяло да се случи?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×