facebook
twitter

Видео

Срещата на Борисов с Ердоган бе дипломатическа аматьорщина

Турският президент изнудва Европа с бежанците, за да я накара да въздейства на Путин, смята коментаторът Светослав Терзиев
12 474

"Един турист пляскал с ръце на брега на Сена в Париж. Полицай го попитал какво прави, смутен от необичайното му поведение. - Пляскам с ръце. - Но защо? - Гоня крокодилите от Сена. - Но тук няма крокодили?! - Е как ще има, като пляскам?!".

С този анекдот коментаторът на "Сега" Светослав Терзиев илюстрира в "Тук и сега със Светла Петрова" смисъла на екстреното посещение на Бойко Борисов преди 2 дни в Анкара. Според него там Борисов не е решавал нито национален, нито европейски проблем. "Проблемът на премиера е, че е разклатено международното доверие в него, което до голяма степен разклаща и властта му у нас. Защото международният скандал за пране на пари в Барселона е много голям. За да отклони вниманието от това, той се впуска в глобалистки проблеми", добави той. Терзиев нарече срещата му аматьорщина в дипломацията, самодейност. 

Какво цели турският президент, като насочва мигранти към Гърция?  "Ердоган се опитва да принуди Европа да упражни допълнителен натиск върху Русия, за да не се налага той да се конфронтира пряко с Путин. Ердоган се надява, че Германия, Франция, които имат диалог с Путин по конфликтни въпроси, могат да повлияят за известна сдържаност на Русия в Идлиб", коментира Терзиев. Той обясни, че странният съюз на Турция с Русия въпреки противоположните им интереси в Сирия се дължи на проблемите, които Ердоган има със САЩ и най-вече отказът Абдула Гюлен да бъде върнат в Турция. 

30

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Гърция и Турция отново са с рекордни нива на заразени

23.09.2020

Обновена

2789 2
Циклонът Янос отмина с поне три жертви и огромни материални щети

20.09.2020

Обновена

3129 6
Eрдоган: Ще защитаваме всеки сантиметър земя и вода докрай

20.09.2020

2895 27

Коментари

DSagent

Въпрос с повишена трудност за кухи червени кратуни: Какво ще стане, ако турските граничари вместо да насочват имигрантите към Гърция, ги пуснат към България? Вместо да целувате краката на ББ вие, недоклатените социалисти се упражнявате в свободни съчинения, как ББ се мъчил с Ердоган да скрие извънбрачното си дете. Достойни за съжаление сте дрОгаре! Апропо, и на следващите избори ще гледате властта през крив макарон, макар толкова отчаяно да се стремите към нея, защото сте социалисти!

geo_19

Въпрос с повишена трудност за кухи червени кратуни: Какво ще стане, ако турските граничари вместо да насочват имигрантите към Гърция, ги пуснат към България?

----

Елеменарно Уотсън. И ние имаме газови гранати и гумени куршуми. Но най си имаме ловци на мигранти - Динко и другия как се казваше. Тяхната слава още им държи влага на неуспелите мигранти. 

dobadoba

Само за протокола: кой през 1988 спря да изпълнява задълженията си по СИВ и поиска плащанията да не са в преводни рубли, а в хамерикански долАри(които НРБ нямаше)? Ще подскажа - Горби.

⚓️

И БГ малко по малко - в НАТО и ЕС.

Дай Боже да е за добро след няколко национални катастрофи....

Hasta la vista

Удивително! Оказва се, че най-умните граждани на територията са герберите, не цветята...Ми, байно, ако толкоз ти харесва ББ, а.к.а. Б.Х., земи му целувай ако щеш и южното подкръстие...Само недей да твърдиш, че тоз индивид е спасил България...от мигрантите...Пък може и да я е спасил, докарвайки я дереджето никой "мигрант" да не ще да се озове отвъд оня плет на границата. И това е така по много обясними причини, за които не малка заслуга има и твоят фаворит...

last

Прав си...Никой освен теб не разбира, че Б.Б. е новия балкански Бисмарк, диктуващ хода на историята...

 

вале

Целувай крака,това ти е спасението.?

АдМин

"кой през 1988 спря да изпълнява задълженията си по СИВ и поиска плащанията да не са в преводни рубли, а в хамерикански долАри"

Това са гнусни и долни лъжи. Нищо такова нямаше, но тук малко хора го знаят.

 

През 1987-89 г. обединенията и ВТО-тата изпълняваха т.нар. "резервна програма" на Григор Стоичков, при която за изпълнение на плана по приходите се приемаше коефициент на преобразуване на валутните лева първо направление към валутни лева второ направление, сиреч преводни рубли към долари 3:1, демек онези предприятия, които работеха по износ първо направление требаше по-яко да изнасят, за да изпълнят програмата, а онези, които шиткаха стока за долАри фургаха капа и живееха нашироко. Тези, последните именно направиха големите гуши преди девети септември, пардон, десети ноември и едни куфарчета със твърда валуте джиткаха насам-натам.

Дейба тъзи крива нива, дето некви си добадоба и дебадеба плъзгат разни врели-некипели да размътват мозъка на онези, дети и без друго им е кът

dobadoba

Админ-чо, некои помним 1988г.

Горби направо 'отнесе' и фалира БГ икономиката, ориентирана на 50+% към СССР.

Куфарчетата бяха 1% и по-малко от фиаското предизвикано от Горби&Ko.

⚓️

И пак да попитам: кой през 1988г поиска да се разплащаме в хамерикански долари? КОЙ? А, то било СССР!

mehudi
само да попитам - колко турски камиона минават през кап андреево? и кво ще стане, ако тези камиони се позабавят заради неуредици по границата ? въпрос с повишена трудност, тъй да се каже
dobadoba

Не дърпай Дявола за опашката, mehudi.

⚓️

never-mind

Дневно на вход и изх на капитана минават около 1000 турски камиона. За месец са около 25 000... Средна цена на стоката( товара) около 50 х. ев или около 2 млрд на месец!!.. ако се спрат.....става мазало. Няма откъде да минат от и за европа освен с кораби. Но това няма как да стане. Наши почти не возят от и за турско. Европа нма никакъв особен зор за турска стока, може без локум и шербет

inventus

Автора е прав. Че е така-така е! И Борисов го знае. Но все пак си струва усилието да се опита малко да посмекчи нещата щото нас ни засягат най много. А и една хубава вечеря придружена със сладки масали си е файда от всякъде.

Гласът

Защото международният скандал за пране на пари в Барселона е много голям. 

Интересно според кого "международният скандал за пране на пари в Барселона е много голям". Освен първоначалната публикация в испанския вестник (неизвестен извън Испания) някой в чужбина чувал ли е за този скандал? 

 

Самото посещение на Борисов в Турция също не беше отразено в чужбина. Извън България и Турция едва ли много хора са чували за него. 

 

Терзиев резвива странни теории. А че Борисов е дипломатически аматьор не е тайна за никого. За Борисов е важно натиска с имигрантите да не е на българската граница. Други интереси към случката няма. 

 

 

geo_19

За Борисов е важно натиска с имигрантите да не е на българската граница. Други интереси към случката няма. 

-----

Колега, ние в Европейския съюз ли живеем или някъде другаде? Значи всички мигранти да ги натресем на Гърция та ние да сме си спокойни? май забрави, че както нашата, така и гръцката граница са европейски граници. И ние трябва да проявим солидарност с гърците като поемем част емигрантския натиск. За целта не  трябва да правим метани на падишаха, че да ни пожали. Даже трябва да го ядосаме по начин, който да го накара да хвърли мигранските орди срещу "Великата българска ограда". А там - каквото сабя покаже.

------ 

На времето цар Шишман дал сестра си в харема на Мурад.. Но това не му помогнало да се раздели с главата и да затрие царството си. Толкоз за гъзолизането на резняците. 

dobadoba

geo_19,

АКО гърците имаха шанс да ги насочат към БГ, щяха да го направят, повярвай ми.

И всяка солидарност тука забравете...

⚓️

Гласът

Значи всички мигранти да ги натресем на Гърция та ние да сме си спокойни?

Защо приписваш тези идеи на мен? Аз Бойко Борисов ли се казвам? 

Куция кон

Голем дипломатически успех, даже БиБи не успя да разбере какво става,дори мигрантите не искат да минат през България 

dobadoba

За протокола: чичко Бойко изпълнява едно към едно нарежданията от Берлин/Брюксел, ако някой не е разбрал. Едва ли без нареждания/гръб от ЕС ще се изправи сам срещу Ердо.

⚓️

ppipi7766

Бойко се изправил срещу Ердо??

Е може, толкова думи се изпразниха от съдържание, с какво е по-разлина "изправи".

Гласът

чичко Бойко изпълнява едно към едно нарежданията от Берлин/Брюксел

Какво са му наредили? Да отиде в Турция и да се разбере с Ердоган да не праща мигрантите през България а през Гърция? 

Адмирал Валсакор
снимка на Адмирал Валсакор

А ти къде видя  изправяне? силно н@гъзване с обещания.

А по нета има клипове как в булгаристанско масово турчолята са махнали националното знаме от държавни сгради, ма си траят у вас  списвачите,Не ли?

редник

Мъчно ми стана за Терзиев - почти не можа да вземе думата.

Не може ли да се намери по-приятна водеща?...

mi6osp.

Борисов  при Ердоган  не направи нищо, с което да спре мигрантския натиск срещу България .

В момента, когато мигрантите се уверят, че няма да могат да преминат в Гърция, тълпите ще се насочат към България и ще я прегазят като стадо луди крави.

Ще ги спре ли    тогава Борисов или просто страхливо ще се покрие?

momon

И двамата журналисти не бяха много в час по темата. Останах с впечатлението, че до Светла Петрова още не е достигнало изявлението на Путин: "Ние смятаме, че сме провели референдума в строго съответствие с международното право, в съответствие с устава на ООН. За нас, за Русия, този въпрос е закрит. Точка!" Не е случаен факт, че дори американците спряха да коментират въпроса, а гуглето на картата включва Крим към Русия.

Усилено се търси виновник за сегашното, плачевно състояние на ЕС. Най-лесно е да се посочи Русия, но само трябва да погледнем кои партии набират сила в ЕС, за да стане ясно, че хората спряха да вярват на усложливото извинение.

А каква е причината за сегашното настъпление на тарамбуките? Определено е финансова. Турция вече няма ресурс да изхранва мигрантите. Отделна тема е от къде са тези мигранти, как част от тях са се отзовали в Турция, каква е вината на Сащ и ЕС и т.н.

Желязко Желев

      За разлика от Радев Борисов забави разпространението на имигратския вирус!Може ден да е файда е!

А ако след 10-15 дена шипченци се окажат с температура Радев трябва да прекратява мандата си.

     Очевадно е кой по голям аматьор.
     В едно е прав Терзиев.Борисов е загубил доверие.Но не международно а западно доверие.И това силно подкопава позициите му в България.Също е ясно ,че грам доверие да няма в запада към Борисов те не могат да го свалят директно.И са активизирали прокситата/мекерета в България.

   Вероятно някой ден ще разберем.Махането на Цецко не е било току тъй.Много плач беше,че без Цецо герб отиде у ряката.Да ама не.Към днешна дата герб и Борисов се крепят взаимно и не виждам как ще го гътнат.Очевадно колкото и да не му е приятно народа не вижда алтернатива.Ако до изборите Гешев окошари един двама ''приватизатори'' ще бетонира Борисов.Неприятно ,но факт.

  

Chesanot
снимка на Chesanot

По този повод един цитат от мрежата

Какво е общото между Сюлейман паша и Бойко Борисов?

 

- Те никога не изкачиха Шипка!

 

Стоян Тодоров

VBA...

Голяма грешка на Премиера е, че изчезна точно на Празника 3 март!

 И къде му е посещението, в съседна Турция, да целува турското знаме, а президентите

 на САЩ, Франция, Германия изпращат поздравление за благополучие и успех на българския

 народ. Такова политическо изкривяване, такъв кьор сурат до сега не е имало у Нас и никой

 не го е правил. Не се ли намери един от колегите му, от обидинените патриоти да му намекни,

 че е грешка да напуска страната на тази дата.

John Slow

Въпрос с повишена трудност за кухи червени кратуни: Какво ще стане, ако турските граничари вместо да насочват имигрантите към Гърция, ги пуснат към България? Вместо да целувате краката на ББ вие, недоклатените социалисти се упражнявате в свободни съчинения, как ББ се мъчил с Ердоган да скрие извънбрачното си дете. Достойни за съжаление сте дрОгаре! Апропо, и на следващите избори ще гледате властта през крив макарон, макар толкова отчаяно да се стремите към нея, защото сте социалисти!

Разпенявен боковист - няма нищо по-хубаво в една дъждовна вечер. ?

вила

Може ли Слонът Бойчо д-р да нареди изложба в стъкларски магазин? Те това е Бочко  в дипломацията! Няма нито един едноезичен дипломат в света, не е възможно да е Дипломат и да ползва само един език

Moby-Dick

Кажи му ДОНОСНИК на агент Филип и повече не се занимавай с него! ?

Влез или се регистрирай за да коментираш