facebook
twitter

Видео

Спасението на давещите се е дело на самите давещи се

Ще могат ли управляващите да се справят с евентуална епидемия от коронавирус?
6 579

Хиляди хора се връщат от Италия, където е най-голямото огнище на коронавируса в Европа. Как трябва да действат, ако нямат видими симптоми на болестта? Отпуск или болничен ще получат за времето на добролната карантина? Отговорът се оказа труден.

На 24.02. министрите от правителството смятаха, че не може да е болничен. Премиерът Бойко Борисов даже избухна, че няма да плаща за всички, които не искат да са дисциплинирани и продължават да пътуват я към Франция, я към Италия, я някъде другаде.

В същото време депутатите от здравната комисия от ГЕРБ и от ДПС твърдят, че щом са здравно осигурени, хората могат да излязат в болничен.

Личните лекари не знаят какво да правят. И дали няма пак да ги изкарат виновни накрая.

След три дни хаос, премиерът рязко смени позицията си и препоръча да се дават болнични за карантината. Но веднага прехвърли отговорността за това на някой друг. Неизвестно кой.

"Ако нараснат на 50-100-200 хиляди, които да си седят вкъщи и да им се поемат болничните, НОИ ще се изпразни", предупреди той. 

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Епидемията сви с 23% приходите от осигуровки в НОИ

19.07.2020

ЯНА НИКОЛОВА

1454 12
НОИ е отменил фалшиви болнични за 6.5 млн. лв.

17.04.2020

ЯНА НИКОЛОВА

560 2
Болничните намаляват въпреки коронавируса

09.04.2020

124 2

Коментари

dobadoba

Много рядко някой нагълтал се с вода се е спасил.

Сам.

⚓️

Дай Боже да се постопли още малко и да измира тоя вирус...

Hasta la vista

Барон Мюнхаузен! Даже се е изтеглил за косата барабар с коня...

mi6osp.

За топлото още не се знае - вече има болен в Нигерия. 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...при нас всичко е наобратно...кат се почне с кимането на глава...

 

...в цял свят ограничават скупчването на хора на едно място за да се ограничи вируса...ето например вчера в Милано Лудогорец играха на празен стадион...

 

..в България точно когато от сутрин до вечер говорят за китайския вирус правителството целенасочено организира кампания на КАТ с която започнаха да глобяват собствениците на газови уредби в колите и се извиха опашки от хора да си сменят талоните на колите...пълен абсурд...с други думи едната ръка на правителството не знае какво прави другата ръка...едната страна лекува...слага под карантина...другата скупчва хората на едно място...Трагекикомедия...добре че вируса е слаб, че ако беше опасен....досега да се е натръшкало половината население...

ivanko77

За съжаление се сещам за африканската чума по свинете - с двегодишно предупреждение и предложени мерки, резултата е липса на 1/3 от бранша. Тогава всички викахме недай боже да дойде нещо подобно по хората, ами дойде, хайде идва. Резултата е ясен, тъжното е че пак няма да се вдигнем и да искаме от управляващите да ни служат и работят за нашето благо, а не ние да им служим за тяхното благо.

deqerven
снимка на deqerven

Вирус, като вирус.... Управляващите така ще усложнят нещата, че ще се молим, да сме се раждали в Милано, Ухан, Южна Корея.... 

Желязко Желев

              Правилният въпрос е; Ще може ли власта да се справи с ТРУПОВЕТЕ от ПАНДЕМИЯТА?

              Правилният отговор е: НЕ

peniko

А бе за властта не знам, но погребалните агенции ще се нагушат (пепел ми на езика)! Че то днес и да умреш е скъпо.....сичко е бизнес: като се раждаш родителите плащат наляво и надясно, като умреш децата плащат да те заровят/изгорят. Имам съсед, към 75те е сега. Тои е "изръсил" 20 бинки предврително - за гроб, за опело и т.н. Да не товаря децата казва.

Беше преди Коледа: Карам сутринта и слушам радио. Пуснаха реклами. Говори някакъв - ние сме в служба на обществото от 30 г, качеството на нашите услуги е ненадминато, на разполжение сме 24/7. Желая хубава Коледа и Весели празници на всички мои клиенти.....Накрая " Собственик на погребална агенция АБВ, най-добрата в района!!! ?

Влез или се регистрирай за да коментираш