Quantcast

Медия без
политическа реклама

Слави Трифонов е инструмент за отстраняване на ГЕРБ

И политиката е шоу, а в това отношение ИТН са професионалисти, казва политологът Димитър Аврамов

01 Юли 2021

"Има такъв народ" печели от отсъствието на политика в посланията си. Хората са емоционални и често вземат нерационални решения. Понякога гласуваме за някого, не защото много ни харесва, а защото не харесваме опонента. След няколко месеца ще установим, че много хора са гласували за ИТН, не защото толкова харесват Слави Трифонов, а виждат в негово лице инструмент за отстраняване на ГЕРБ, коментира политологът Димитър Аврамов в предаването "(О)позиция" на "Сега".

Според Аврамов "Слави Трифонов е успешен вече 20 години в развлекателната индустрия. Той сменя попрището, но няма причина да сменя начина си на поведение, който досега е бил успешен само защото вече е обект на вниманието на политолозите и социолозите. Успешните хора - както и да се казват, Елън Мъск, Бил Гейтс, нямат причина да сменят модела си на поведение, който им носи успех".

Аврамов отбеляза, че в крайна сметка политиката в голяма степен е шоу и заместваща реалност. "Дори само ако погледнем годините управление на ГЕРБ. В този смисъл "Има такъв народ" вероятно ще се справят по-добре от ГЕРБ, те са професионалисти в правенето на шоу. ИТН създават впечатление, че са си самодостатъчни и не вярват на никого. Тяхната идея е да предложат правителство, а останалите - щат, не щат да ги подкрепят. Ако не извървят пътя да създадат партньори, означава, че от ден първи тръгват по стъпките на ГЕРБ.", заключи Аврамов.

Още по темата