Quantcast
Калинките на Вожда | СЕГА
facebook
twitter

Видео

Калинките на Вожда

В криза некомпетентността на министрите, които не са на мястото си, лъсва най-силно
11 977

Калинките са безобидни, докато не влязат във властта. И са особено вредни, когато трябва да се вземат спешни и непопулярни решения. Тогава лъсва цялата им некомпетентност и безпомощност.

Финансистът Кирил Ананиев, оглавяващ здравното министерство във времена на незапомнена пандемия, не може дори да обясни новите си правомощия.

Законодателният "хакер" Данаил Кирилов не може да изчете какво се променя в нормативните актове.

Николина Ангелкова, която през годините се оплете в регионално развитие, пътища, транспорт, сега “помага” на закъсалия туристическия бранш с нелепи идеи като “уникална” апликация за свободни чадъри. И почти се разплаква, когато й искат оставката.

Министърът на икономиката Емил Караниколов упорито бори кризата с 32 тона фурми от Обединените арабски емирства.

Земеделският министър Десислава Танева пък успя да се забърка в скандал с търговските вериги, които директно я обвиниха, че работи в интерес на олигарси. И даже не измисли как да се оправдае

Но над всички се извисява вицепремиерът Красимир Каракачанов – историк, който разбира от всичко - от отбрана до ДДС, за когото пазарната икономика и свободата са просто глупости и клишета.

 

32

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

БНБ: Може да се стигне до вдигане на данъци

05.11.2020

МИЛА КИСЬОВА

3798 11
Ананиев: Бях против надбавки за всяко дете, но МС реши друго

03.11.2020

1075 9
Кирил Ананиев: Бюджет 2021 не е предизборен, а антипандемичен

25.10.2020

943 9

Коментари

Страници

Andrij

Най ми е отвратителен Каракачанов и аверите му от ВМРО.И не само като визия за министър на отбраната.Преди около 2 г. беше гост на Цветанка,и ставаше дума за лицензиите за военно-промишления комплекс.И "отговорният държавен мъж" изтърси глупостта,че Русия не е приемник на СССР.И този субект заема политечески пост,което е оправдание,че няма нищо общо с армията.Та този "политик" даже не знае,че именно Русия е приемник на СССР и като такъв след 2000 г.,някъде по времето на Сакскобурготски изплати на България 100 млн.$ дълг останал от СССР.Като 50 млн. $ отидоха именно за МО ръководено от него във вид на резервни части и първи ремонт на МиГ-29. И защо е тази комисия по досиетата,след като човек с досие е министър 30 г. след промените?! Какъв е смисъла държавата да хрантути няколко десетки чиновници в комисията,като някои от тях взимат повече от Премиера?

maestrata

Калинка, калинка,калинка моя,в саду ягода малинка ,малинка моя!!Еееееее!👯

HBK

“Вождът” наистина има много калинки (обикновенно жени, камсамолци или откровени глупаци), но не точно тези. Изброените министри не са калинки: част от тях са тарикати (тип Каракачанов, ДС-отроче с неугасим афинитет към парите), други са посредници (тип Горанов, чийто име не знам защо отсъства), трети са подставени лица (тип Николина Ангелкова и Десислава Танева, могат да се наричат „калинки”, но не чак толкоз безобидни). Но има хора-бушони, които имат качества, но те са агнета за жертване (при нужда). Такъв е министър Ананиев – този човек бе поставен на най-проветривото министерство с една единствена цел – да намали застрашително нарастващите разходи НЕОБХОДИМИ за здравеопазването. За да може да се осигури финансиране на фаворитите на властта – силовите структури (най-голямата армия от милюционери и ДС-офицери в ЕС на калпак от родната популация). Министър Ананиев е кроък, умен и консенсусен човек, който бе натоварен с неразрешими задачи. Друг подобен човек е Емил Караниколов.

 

Най-вредните личности – бирниците, са зад сцената, техния списък започва с Д. Пеевски; от този списък отпаднаха  „банкера-беглец” (Цв. Василев) и ДС милюционера-крадец (В. Божков). И двамата бяха проводени по живи по здраво в чужбина (на заслужена, но нежелана от тях почивка), след като бяха принудени (по-точно изнудени) да се разделят с банките си; единия с КТБ, а другия с камуфлираната банка „частна колекция-музей”. Класическа схема – бандити, ограбени от по-овластени бандити.

 

P.S. По-особена бе ситуацията с друг един бандит – Ц. Цветанов. Той май, че играе ролята на диригент в хора на „бандитите в опозиция”.

3biri

Караниколов бил безобиден!? Да изровя ли пак протоколите от НС, в които е привикан като тогавашен шеф на комисията за следприватизационен контрол ив които обяснява, че ако София БТ не заработи до 1 година, частният вече Булгартабак ще бъде глобен с 200 милиона евро? Е заработи ли София БТ? Глобиха ли Булгартабак? Не и пак Не. Но Караниколов стана министър.

Epikur

 

  Уважавам журналистите(както и колегите коментиращи), които съумяват да пишат сбито, без излишни приказки, да не пропускат съществените факти, но и да не добавят какъвто и да било пълнеж. В тази публикация това се е получило, поздравления!  

Epikur

 

  Не харесвам писането на повече коментари, но като завърших моя, случайно в дясно видях написаното от Димитри Иванов- "Ода за простотията". Стори ми се също подходящо за заглавието, затова го споделих...

Slava
снимка на Slava

Финансистът Кирил Ананиев, оглавяващ здравното министерство

 

Защото с лекарите - министри здравеопазването цъфна и върза.

ЛАФЪРДИЕВ

А ВИЦпремиерката, пърдон - метресата на Далаверко? Нея що я няма?

Някой да разбра тя нещичко да свърши?

Sine_metu

В цялата борисова дива гнус стои само един въпрос:

„Оти ручахме жабетата?“

 

Калпазанче

Калинки

Де погледнеш-все калинки,

пазят родните градинки,

от мухи случайни, прости,

Дето им дошли на гости.

Мачароци, котараци

лапат мед с пълни каци.

Нищо никому не дават,

за пари и нас продават.

Дайте дружно да дадем,

гербер ний да изметем,

цвят повяхнал,

сухи клони – политическите клоуни!  

3biri

Трябваше да завършва с политически галфони. Заради римата, ритъма и смисъла,.

 

Не че само краят куца де.

geo_19

В редиците на калинките аз поставям и Томислав Дончев. Може и да изглежда умен, но ако човек започне да анализира словесния му поток ще установи, че крайна сметка нищо съществено не казва.  Е, и за нищоказването се изисква талант...

Джиджи

Е, и за нищоказването се изисква талант...

Завършил е философия. И "на живо" е мноо готин!!! 👍👏

Джиджи

Поне на мен – без връзки! – ми е вършил работа ... ✌️

Hasta la vista

Когото и да поставяте в редиците на калинките, вероятно забравяте едно важно правило за нивата на компетентност! Подчинените не могат, а и не трябва, да бъдат по-компетентни от шефа си, т.е. нивото на компетентност се определя от шефа...А в нашия случай, на всички е известно какво е нивото на компетентност на ръководителя на правителството, от което следва, че не може да се очаква това праителство да е сбор от гении или поне хора с IQ над 130...

vasilevil

Емил Караниколов министъра на Атака ми е най симпатичен.Той не е виновен защото е политическо назначение.

3biri

Двамата с шиши сте на едно мнение! В Атака останаха само пудели на Борисов и Пеевски.

Антей

 

ПО ПРИНЦИП,

който днес наблюдаваме из мени кънтриес ...

 

Политическите управленски кабинети - НЕ са ЕКСПЕРТНИ!

 

И както всички сами виждаме,

такива са управленските състави на държавите с ограничен суверенитет!

 

От "центъра" задават заданието - цялата периферия изпълнява!

 

Важно е  благоденствието на народите.

В дългосрочен аспект!

 

:)

 

п.с.

Стогодишният Яню Тодоров, този чуден здравомислещ българин,

нали прочетохте, какво казва и на кого "изпълняваме задачите"!

 

При първите, вторите, третите и прочие.

 

За народа е важно благоденствието! 

- Кога живее най-добре?!

 

⚓️

Антей

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

ОТДАВАМЕ ПОЧИТ НА СВЕТИТЕ БРАТЯ, наречени АПОСТОЛИ НА СЛАВЯНИТЕ

 

СВЕТИ КИРИЛ И СВЕТИ МЕТОДИЙ!

 

 

На 30 декември 1980 г. с апостолическото послание Egregiae Virtutis

 

папа Йоан Павел Втори ги обявява за СЪПОКРОВИТЕЛИ на ЕВРОПА!

 

 

✌️ ❤️

valldi

Какъвто Вожда, такива и калинките!

Сгугню
снимка на Сгугню

Всъщност, както се видя от една от пресконференциите в началото на миналата седмица, когато Борисов пропусна да се яви, някои от министрите му имат доста повече умствен багаж от него.

Интервал

Така е, Сгугню. Предвид количеството на техния, картинката е още по-тъжна.

bay Dragan

Аммма че сте глупави  !

ТОЙ е назначил в кабинета си хора с интелект като Негововия или под . Елементарно.

Минувача
снимка на Минувача

Форумните гении могат  да запълнят поне 2 кабинета  на Корнелата. 

F16
снимка на F16

КрепИ, крепИ...

Интервал

Форумните гении могат  да запълнят поне 2 кабинета  на Корнелата. 

Ъхъ, необоримата гербава логика, че който не е с Вожда е с КорНи. 😂 Нищо чудно, че на фона на калинките обикновените хора пишещи из форума изглеждат като гении. Особено на минувачите.

майор

Мож да ти е много тУжно, ама там багажа на един, колкото на целия калинкаж...

Аре, минавай

aporist

На торен бръмбър като вожда най му одят калинки.

Желязко Желев

                   Те само ГЕРБ да бяха.Вярно сред тях не калинка няма.Но БСП да не са по стока?Само двете доли С.Бъчварова и Е.Масларова са достататъчни за илюстрация,за Станишко всякъв коментар излишен.Калинажа е визуализация на вижданията  на върхушката за  държавата.Тя върхушката не се интересува от това какво ще се случи с държавата а само краденето да продължи и ако може повече.Така за няколко десетилетия се оформиха пачанга колонии в чужбина за които е платила и плаща "бедна" България.А новата май ще е Барселона.

                 ДПС е някак по встрани от пейзажа,но там е друга тема.
                

premier

Конкуренцията в кабинета на ранобудния тулуп за "почитна калинка" е всеобхватна: освен посочените в материала първенствуват двете секретарки - вицепремиерки, не изостават кюфтето - енергетичка и транспортният юрист, несправедливо пренебрегнати са спортът и културата. Единствено просветата стои скромно в ъгъла.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш