facebook
twitter

Видео

Ако България влезе в Еврозоната, се качва на "Титаник"

Финансистът Виктор Папазов разказва как през 1998 г. Иван Костов спира продажбата на "Булгартабак" и Пощенска банка
10 337

Виктор Папазов, основател и дългогодишен директор на Съвета на директорите на Българската фондова борса, обяснява в "Тук и сега със Светла Петрова" защо Еврозоната е опасна за България. Той твърди, че няколко държави и банки в Западна Европа са фалирали на практика и ако България приеме еврото, ще бъде солидарно отговорна финансово за спасяването им.

"При валутен борд левът е като лодка, завързана за голям кораб. Според мен този кораб е "Титаник". Ако тръгне да потъва, ние все пак можем да отрежем въжето и да опитаме да се спасим. Но ако се качим на кораба, ще потънем с него", прогнозира финансистът.

Той обяснява и като шеф на Българската фондова борса през 90-те години как е протичала приватизацията и защо хората смятат, че тя е грабеж. Папазов разказва и как през 1998 г. Иван Костов е спрял раздържавяването на "Булгартабак" и Пощенска банка, независимо че е бил избран купувач.

"Сегашният шум за ревизия на приватизацията е пиар димка. Най-много да ударят някого избирателно", прогнозира Папазов.

19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Евросъюзът отбеляза рекорден спад на икономиката от 14.4%

01.08.2020

Обновена

МИЛА КИСЬОВА

1524 6
Прокуратурата обяви първите проверявани 14 приватизационни сделки

29.07.2020

6916 33
ЕЦБ предупреди: Имате още много работа до влизане в еврозоната

14.07.2020

4292 10

Коментари

Paranormal

Титаник е в нечий мозък единствено. Ужас 

Domi

Лилавите венци "продаде"..подари Булбанк на талянците..само дивидентите на Булбанк изплатени на новият собственик ..на следващата година му платиха инвестицията....Мавъра е по виновен и от Черепахата....

dobadoba

Покрай тях има... и други виновни.

Гешев?..

⚓️

Дъбест

Въпреки че е кракто описано, Папазов казва много точно и ясно нещата.

 

Slava
снимка на Slava

Водещата тотално неподготвената, а гостът ѝ с две абракадабри заклейми присъединяването на България към Шенген и Еврозоната. Да ходят двамата да четат проф. Вучева.

tolex

Абе боклук и некадърник, ти ли точно се намери да даваш акъл по финансови въпроси. Що не кажеш как събираше капачки от бира докато беше шеф на борсата?!? За някаква томбола....Това ти беше основното занятие. И какви врътки правеше, а?!?   Че всички ти се смееха зад гърба. Какво си мислиш, че не помним ли? А да не говорим, че по време на твоето управление БФБ беше най-зле.  Аман атрофирали псевдо финансисти и парашутисти. 

Бахти. Абе СЕГА, толкова ли сте затънали, че никой свестен не иска да дава интервю, та каните разни мухлясали....

sega_reader

Дай предложение, за начало напиши няколко имена тук да видим ти пък на коя вълна си.

Mavrodinov
Ами ние оставени сами сме в океан плувайки с детски пояс или еднодръвка лодка.
Slava
снимка на Slava

Абе СЕГА, толкова ли сте затънали, че никой свестен не иска да дава интервю, та каните разни мухлясали....

 

За съжаление....

Luckbox

Много жалко, дори и по този уж ясен и решен въпрос (приемането на еврото) ще има театро - кукловодите вече пуснаха орките по медии и форуми да всяват страх. Щели сме да бъдем отговорни за спасяване на закъсали страни. Както Германия ''спаси'' Гърция, нали? Я сега някой да вземе да попрочете малко и да напише тук колко милиарда всъщност спечели Германия от това уж наливане на пари в Гърция. Те дори и бая германци се вързаха на глупостта, че Германия се била бръкнала да спасява Гърция, а камо ли пък тукашните неандерталци. То бива простотия, ама чак пък толкова. Точно за нашата ситуация еврото е супер. Това не важи за всички страни в еврозоната, но за нас е просто задължително.  Оф, не ми се обяснява даже.
 

Дъбест

"Оф, не ми се обяснява даже."

 

В основното училище в класа ни имаше едни кълвачки, които на всеки въпрос или задача, поставена от учителя ни, винаги вдигаха най-настойчиво ръка, независимо че не знаеха отговора, но имитираха активност. Ако учителят вдигнеше някого от тях да отговори, отговорът винаги беше "Ех, не мога да го кажа!".

Благодарско, че ме подсети за тези чести случки на мизерните ни натегачи в класа!

slavabg

БОКО кво вика:

 

Щеше да се освободи един финансов резерв за пенсии, за влакове и пр... ми що не питате най-накрая Гораня тия вътрешни заеми кво ги прави бе, нито пенсии се вдигат, нито влакове има - къде отиват тези пари, които Горанов заема през ден?

 

Човека горе е казал живата истина и за всички оплаквачи в коментарите - не се притеснявайте, целта е не да ви вкарат в еврозоната, защото там никой не ви иска, а да падне валутния борд и да ви доопоскат! 

 

 

Mitnicharъ

Е да, Светлето със свещ да беше търсила по-голям иконоборец на еврозоната от Виктор, нямаше да намери... Интересно, кой й го е подсказал, сама тя няма откъде да се сети.

Калпазанче

При влизане в Еврото ще трябва ли да внесем фискалния резерв в ЕЦБ?

Еврото ще подобри ли живота в България?

Има ли измъкване от Еврото при опасност за България?

Ще внасяме ли вноска, по същество данък, в Банковия съюз?

Влизането в Еврото означава ли Независимост?

Защо държавите от Централна Европа -Унгария Чехия Полша, както и Дания и Швеция са вън от зоната?

Въпроси на които никой не отговаря, защото не се задават, а те са най важните! Частично отговори  даде проф Хенке!

Проф. Вучева изтъкна един аргумент- вече сме подписали че ще влизаме в еврозоната, но на горните въпроси не се дава отговор!

Защо ли?

 

Желязко Желев

           Аргументи колеги.Дайте аргументи за влизане в еврозоната.Няма те нали?Остават Ви заклинанията и мантрите на ''авторитетите Ви''..Обаче Вучева е толкова авторитет колкото Папазов.За разлика от Вучева той се аргументира.И не каза няколко ,а всички западни държава са фалирали..Отбеляза и фактическия фалит на ''Дойче банк'

Ако аз го напиша спокойно може да го отнесете към бълнуването на един луд.Да де ама то става се по очевадно.

И косвените доводи за фактическия фалит са много.Един такъв косвен довод е когато мощна държава опре до съюз с България.Във всичките ни съюзи все от страната на булката.Друг косвен аргумент е опърничавоста на Германия за военните разходи.Очевадно имат по важни приоритети.Кой е по важен приоритет от сигурноста ти?

А златото колко хвръкна след 2008г.Защо продължава да бие нови рекорди?Познахте-няма доверие в основните валути $ и Е.

      Тоя Папазов не го знам.Но се е опитал да гради капитализъм в бг. по един съвременен и интелигентен начин.Той го каза; Имитацията ни на демокрацията е уродлива.Аз бих добавил;И имитацията ни на капитализъм

е уродлива.

     Пита се; 30г. геноцид над народа ни за постигане на уродлив блян не стигат ли?Или ще продължаваме с бляновете и геноцида?Ледът се пропука господа съдебни заседатели! Събудете се!

Oldten
снимка на Oldten

Следа, като не искате да приемем еврото, по незнайни и измислени причини, защо не приемем рублата, нали тя е безаналогова? Смешен плач на дърти комуняги!

Дъбестия за пореден път рие ли рие дъното.

Invisible

  Освободените пари след приемането на еврото отиват за повишаване на пенсиите с 50%.

   И без това пенсионерите са ги изкарали.

  И изгладували.

naidjal1968

Светла Отрова казваше ифандиев 

Стоф

От приемането на еврото страдат само руските интереси. Русия има интерес ЕС да е нестабилен, и ако може да го няма. Руските служби плащат на всеки, който желае да работи в пропагандата на нихилизъм в ЕС. Защо ли? Защото руската държавност е основана на корупция и грабеж във всякакъв мащаб. Правовите демокрации са пречка за руските 'държавници'. 

Влез или се регистрирай за да коментираш