facebook
twitter

После

Прелет над печата

Време за бреме и време да мреме

565

Днес е давалера да си бременна (бременен), крещи от 1-ва стр. "Телеграф" със заглавието "Даваме 2 млн. лева на бременни студентки". "Телеграф" е един от вестниците на Човека с най-тежкото бреме - корпуленцията е бетер бременност, щото родилката е бременна 9 месеца, други са така цял живот. Вестникът поискал специална справка от Агенцията за социално подпомагане и образувал добра новина, каквато отива на проправителствена медия. За стимулиране на интереса добавил и надзаглавие: "Татковци също напират за помощи от държавата". Броят на подпомогнатите с 2800 лв. от държавата обаче не е голям: в София са 157, в Пловдив - 53, а на трето място е Варна с 47. За студентките във Факултето няма данни, защото парите са само за акредитирани висши училища в редовна форма на обучение.

Бурен икономически живот кипи и в средното училище, уверява ни "Монитор" - другата рожба на дон Шиши. "Зрелостници шарят по 6 лв. за анализ на "Майце си", като си купуват от фалшиви сайтове разработени теми за матурата по български език и литература. Вижда се, че цената е народна. По-скъпи са, разбира се, офертите за бала: "По случай идващите балове предлагам услугите си като кавалер на баловете, 100 лв. на час на 24, 25 и 26 май", пише анонимен младеж. Ако някой реши да го наеме за цялата вечер в ресторанта, ще трябва да плати 500-600 лв. Но има още. "За всички мадами от Перник - аз имам голф! Цената подлежи на коментар", пише конкурент, цитиран от изданието.

"Земя", както отива на опозицията, бие камбаната: "МРЕМ като в Афганистан и Сирия". Вестникът се позовава на данни от ООН, че вече сме под 7 млн., защото годишно се раждат едва по 60 000 души (175 000 през 1975 г.). В същото време само за месец и половина от началото на годината са умрели 10 000 души.

Очевидно стимулите за раждания са по-малки от стимулите на властта към народа да мре интензивно.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пияна вишна

19.04.2019

554
Дим над водата

18.04.2019

538 1
Опасен чар

16.04.2019

556 1

Коментари

Penchobre

стимулите на властта към народа да мре интензивно.

 

😠

 

Стимулиращо!

 

"И нека това ви вдъхнови за подвиг!", както казва директорът в книгата "Нагоре по стълбата, която води надолу", при непреодолими трудности, пред академичния персонал на училището, с класове за "суперслаборазвити деца".

Влез или се регистрирай за да коментираш

×