Медия без
политическа реклама

Явление на деня

Конфликт на интереси

07 Авг. 2019

Конфликтът на интереси - нещо, което примерно простолюдието е описало в пословичната препоръка "не вади еди-какво си там, където си вадиш хляба". Има, разбира се, и много други аспекти на това явление, но най-характерното за него е, че конфликтът на интереси е нещо, дето много трудно се установява. Ако ли пък сте някое Шишино юначе - съвсем никакъв шанс няма да ви намерят такова нещо. 

Въшки на гола глава ще ви намерят по-лесно, отколкото конфликт на интереси. 

Ако не сте такова юначе, ами сте примерно президентът Радев, поне може да ви посветят някоя ехидна дописка от сорта: "Пък Радев нямал бил конфликт на интереси, да бе, да!" - по повод заключението на КПКОНПИ, че Радев не бил в конфликт на интереси, когато назначавал бъдещата си жена във военновъздушните сили, където Радев бе началник. Той може да е бил началник, но Антикорупцията явно е установила, че още не са се любили, следователно няма конфликт на интереси.

Ако сте обаче финансов министър, който живее без пари в суперлуксозен апартамент на Кръстника си - няма конфликт, няма дявол - колкото щете, си проверявайте. 

Ако сте син на шефа на Националната следствена служба с фамилия на чейнджбюро, може да сте млад, красив и богат, да пазарувате апартаменти както бабите пазаруват зарзават от Женския пазар - има да ви търсят конфликт на интереси, ще намерят на вола вимето! Вие сте изначално чист и никакви конфликти не могат да ви направят оперативно интересен! 

Ако най-сетне сте самият председател на Антикорупционната комисия КПКОНПИ - може да не си знаете квадратните метри, може да дадете на органите и на медиите 3 различни нотариални акта, може да се лутате с дни на терасата си, може да ви проверяват всички държавни институции, може да излезете в дълга отпуска с тенденция към оставка, накрая да си подадете оставка и всички да си мислят, че е заради нередности, - обаче вие си отивате в Спецпрокуратурата чист като бебешко дупе и безконфликтен като малко коте. 

Честито. 

Още по темата