facebook
twitter

После

Преглед на печата

Клети пауперисти

242

За нов удар срещу клетите сюрмаси у нас алармира левият орган „Дума“. Козите, наричани пауперистически „кравите на бедните“, намалели до под 257 хил. По-точно - информацията е на сайта Агроновините, който си партнира с "Дума". В същия вестник е складиран акъл по въпросите на обедняването от един капацитет - проф. Румен Гечев, който беше икономически министър при паметното управление на Жан Виденов, когато изгърмяха банките. Днес този велик икономист отново е депутат и разсъждава на страниците на партийното издание: "Хората трябва да разберат как ги мамят с бюджета". Те хората вече забравиха, че имаше банкова криза от 1996-97, почти забравиха КТБ - а и да помнят, вече са прежалили. Трябва да се гледа напред - с козичка или без козичка, с банка или без банка. 

Друг "ляв" мислител обаче обръща поглед назад: „Капитализмът е система, градена върху геноцид и морета от кръв“, четем в „Земя“ препечатка от друго издание с автор проф. Видяхме илюстрациите към статията, не се вдълбахме в самия текст, щото го разгадахме по картинките - исторически несправедливости на западния строй. На гърба на същата страница обаче виждаме, че Злото откъм същата западна посока пристига у нас във вид на фондация "Америка за България". Фондацията може да е безкрайно неприятна на много хора, но поне с геноцид не се занимава, а който се връзва на пропаганда - източна или западна, то си е за негова сметка.

Пауперизъм, пауперизъм - и жените тръгнаха по гащи; говорим, разбира се, за знаменитата 3-а стр. на „Телеграф“, почти толкова знаменита, колкото 3-а стр. на The Sun - майката на третите страници с гола мома. Това обаче е една балансирана 3-а стр., защото до разгологърдената мома четем културна новина: „Веско Маринов оперира гласни струни“. 

Чудим се дали новината за гласните струни е повече еротична, повече медицинска или все пак става дума за душевно богатство, което е обратното на душевен пауперизъм.

Все още няма коментари

Още

Приоритети и жалони

12.11.2019

71
Гърмежи

08.11.2019

666
Няма такъв съд

06.11.2019

440

Влез или се регистрирай за да коментираш

×