facebook
twitter

После

Прелет над печата

Гозботерапия

432

Вчерашният печат е манджа с грозде. Но това не е лошо, защото "Дума" се възползва от "ПредКоледна гозботерапия". Партийното издание се умилява от "традиционното коледно тържество "ПредКоледна гозботерапия", организирано от Народно читалище "Васил Левски 2012" в софийското село Пожарево, община Божурище". (Прелитащият е ходил там на Фестивал на лютеницата!) Събрали се хората да хапнат и пийнат и ето че станала почти цяла страница. Това не е като да пишеш "на баба си за хурката", както живописно се възмущава преди 150 години Ботев. Хурката Ботев римува с Пишурката - и горкичкият Кръстю Пишурка до днес си остава нарицателно за бездарен писач. Пишурката донякъде е реабилитиран в град Лом, където се провежда Фестивал на любителския театър с награда на името на Пишурка. 

"Труд" забърква по-актуална манджа. 1-а стр.: "Механа маратон въртят студентите за 8 декември". Новината е изпреварваща с 3 дни, за да не се досети друго издание преди "Труд" да напише, че на Студентския празник студентите си правят купон.

И "Монитор" залага на комбинацията храна и деца: "Всяко шесто школо трови децата със забранени храни". Агенцията по храните проверила 2400 училища и намерила вредности в лавките на 400. Тук читателят трябва да внимава, за да не обърка "лавка" с LAFKA, защото второто не може да се свързва с нищо вредно! 

Флагманът на Дон Шиши "Телеграф" дири вредата другаде - "Мръсният въздух разболява по 1000 на ден". Заради фините прахови частици в столицата училищните занятия на открито били отменени. Това пък предполага, че затворени в училищата, децата получават допълнителен стимул да се насочат към лавките (не лафките!), където ги чака описаната вече вреда.

"24 часа" както обикновено е малко лекомислен. Пуснал нощна снимка на мъгливата София, направена откъм Копитото, и написал: "Въздухът - мръсен, но красив". Връзката на едното с другото е като във водещото заглавие на вестника: "Клането на животни предизвиква земетресения".

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Най-дългият влак

21.02.2019

371
Гольовци и бели мечки

19.02.2019

482
Финикийски басейн

15.02.2019

580 2

Коментари

Mitnicharъ

Новината е изпреварваща с 3 дни, за да не се досети друго издание преди "Труд" да напише, че на Студентския празник студентите си правят купон.

"Труд" е вестник на полуидиоти ! :D 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×