Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Габриел потурчи мандата, бил в една папка с Пътната карта

Никой не ме е притискал да съм толкова независима!
Колаж: Вальо Якимов.
Никой не ме е притискал да съм толкова независима!

ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО...
Мандатоносителката Мария Габриел изгуби мандата, докато го разнася между Борисов, Пеевски и Радев, призна самата тя. Причината била пролетната умора и напрежението от преговорния процес, които са жив зор и чудовищна независимост. 
Габриел междувременно се загубила край езерото в Дружба, където не знае как е попаднала. 
Преди това Габриел пъхнала мандата за съставяне на правителство в същата папка, където е Пътната карта на Турски поток. 
И папката изчезнала заедно с мистериозния газов документ. Сега няма мандат, няма газова Пътна карта и лошото е, че няма Пътна карта за намиране на Пътната карта. 
"То от много независимост се докарах дотук! Не че не знам къде се намирам, но понятие нямам как стигнах дотук" - сподели Габриел с вашия репортер, който ѝ се притече на помощ в търсенето на изгубеното време, изгубения мандат и въобще цялата загубена работа на независимата Мария. 
Габриел си направи пълна безрезервна самокритика. Тя отчита, че се е поддала на политически незрял импулс - да прояви прекомерна умствена независимост. 
"Донякъде и г-н Борисов има вина, защото ме окуражи да бъда непослушна и самостоятелна в решенията си. А всъщност е било твърде рано. Давам си сметка, че трябваше да натрупам малко повече опит в националната и европейската политика. И тогава чак да вляза в независимата политика по-подготвена. 
***
...НО ПРЕГОВОРИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ!
"Не знам къде се дяна тоя мандат и какво ще гласуваме утре в Народното събрание. Откровено казано, потурчила съм го заедно с картата на Турски поток, с извинение за архаичното просторечие. При Пеевски го няма, което значи, че може да е при Джевдет Чакъров, но не е сигурно. Объркана съм, толкова е сложно да си независим, това е космическа самота! Но преди малко взех още едно самостоятелно решение. Преговорите с ПП-ДБ продължават, докато не намерим решение. Заедно. Залогът е България. Вярвам, че можем и не предавам принципите си, това не е стилът на Мария Габриел! Ще намерим решението, ако ще, турско да стане!" - извини се още веднъж Габриел за просторечието, което прихванала от Бойко Борисов по линия на независимостта. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата