facebook
twitter

После

Прелет над печата

Да бъдем бодри, Одри!

407

"Да бъдем бодри, Одри!" - в един глас вестникарското ято оповести вчера в захлас обещанието за увеличение с 10% на заплатите в бюджетния сектор. Забавното е, че Одри е Шекспирова героиня, а репликата е от комедия, която познаваме под заглавието "Както ви се харесва". Дали ни харесва или не - кабинетът "Борисов Три" си направи собствен спектакъл, който засенчи оставки, воеводски скандали и всякакви други смешни страшки и страшни смешки. Защото, както казва и Макбет - "Да бъдеш нещо, още не е нищо, / ако ти липсва сигурност"...

"Заплатите скачат с 10%", надува тромпета и вувузелата "Телеграф". И цитира Бай Бащица: "Решихме да ги вдигнем във всички държавни сектори, а не на парче" - това за заплатите на държавните служители в условия на сватбарски обещания - усеща се предизборно. "Стандарт" по същия повод сторва новина ихтибар: "Коледен подарък от Борисов и Горанов. Чиновниците с 10% по-високи заплати". До малката, но строга снимка на премиера - назидателен цитат: "БСП са на СПА, а аз на работа". Колегите от "24 часа" допълват бюлетина на успехите с още една премиерска вест. "Борисов обеща "кокетно стадионче" за 100 млн. лева през 2019 г.". 

Уважаеми читателю на страница "После", следващият вестникарски факт не е шега. След като назначенията на "кадърни" и "можещи" политически кадри в администрацията приеха символа на калинка, същата симпатична твар ще се превърне в щемпел за качествена храна: "Калинка каца на етикета на биопродуктите", пише "Монитор". Той и Борисов така - напълни администрацията с щастливи калинки... А според нова наредба за отглеждане на екорастения и животни калинката ще се кипри като специален национален знак за чисто производство. Но прелитащият се успокоява отново с думите на трагичния Макбет: "Нещата, / щом няма накъде да се влошат, / оправят се…“ Да бъдем бодри, читателю!

Все още няма коментари

Още

Гольовци и бели мечки

19.02.2019

464
Финикийски басейн

15.02.2019

575 2
Омерта

14.02.2019

473 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×