facebook
twitter

Технологии

YouTube е заработил $15 млрд. от реклама през 2019 г.

195
 Pixabay

ХолдингътAlphabet публикува данни за приходите на канала за видеосподеляне YouTube, който е в неговите активи. Целият годишен отчет е на сайта на компанията

"Нашите инвестиции в компютърните науки, включително изкуствен интелект, амбиентни и облачни компютърни изчисления, осигуряват стабилна база за продължаващо нарастване и нови възможности пред Alphabet - казва Сундар Пичай, изп.директор на Alphabet и Google. - Наистина съм доволен от постоянния ни напредък в изграждането на две от по-новите ни разрастващи се зони - YouTube, която вече има $15 млрд. годишни приходи от реклама, и Cloud, която е със себестойност $10 млрд."

Alphabet е компанията-майка на Google. Тя купи YouTube през 2006 г. за $1,65 млрд. Оттогава нито веднъж не са публикувани данни за доходите на канала за видеосподеляне.

В настоящия доклад, освен че през 2019 г. YouTube е заработил от реклама над $15 млрд. (10% от приходите на компанията), се отбелязва, че общият доход на Alphabet за миналата година е $162 млрд.

Ключови думи:

YouTube
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

И YouTube ще конкурира TikTok

16.07.2020

142
Върховният съд излъчи в YouTube дело срещу прокурор

18.05.2020

621
10-дневен онлайн маратон с най-големите кинофестивали

Коментари

Luckbox

Това за ония дървени философи, които постоянно говорят за офис планктон, 'ама тия кво произвеждат' и тем подобни глупости. За да сложите нещата леко в перспектива ето нещо конкретно: 

 

Приходите на сайтчето за видео Youtube са колкото тези на Шкода с техните заводи и милион и 200 хиляди продадени коли за година. 

 

Приходите на Гугъл (Алфабет) са колкото на легендарните БМВ и Рено взети заедно. 

 

Та така. Може да си философстваме до утре кой е по-полезен и нужен, но това не променя факта, че не е нужно да дрънкаш железа, за да правиш пари, да даваш работа на десетки хиляди хора и те да живеят добре. Бай ирландец, малтиец, естонец и кипърец се сети навреме  ние тука още блеем за VW. 

 

Ай, наздраве и да не забравите да обясните едно време каква индустрия и огледала имахме, а сега - нищо. 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш