Медия без
политическа реклама

Сам Олтман: В бъдеще AI ще знае всичко за потребителите си

Pixabay

Главният изпълнителен директор на OpenAI - Сам Олтман обяви, че в бъдеще изкуственият интелект ще бъде като супер умен човек, който ще знае абсолютно всичко за живота на своите потребители.

В същото време, в интервю за списание MIT Technology Review, основателят на нашумелия стартъп твърди, че изкуственият интелект все още е далеч от това. По думите на Олтман в момента ChatGPT е "невероятно глупав", но с новия модел - GPT-5 няма да бъде така. 

"Най-важното нещо, което може да се каже за GPT-5 в сравнение с GPT-4, е, че той ще бъде по-интелигентен" - посочва той. Главният изпълнителен директор на OpenAI обаче не разкрива кога точно ще се появи GPT-5.

През близо 18-те месеца, откакто OpenAI пусна ChatGPT, Олтман многократно обсъждаше страховете си от това колко лошо може да се развие технологията, като същевременно настояваше, че компанията му създава по-малкото зло на AI.

В рамките на няколко месеца след появата на GPT-4 през март 2023 г. обаче очакванията се сблъскаха с реалността и потребителите започнаха да очакват следващата версия на един от най-популярните чатботове в света и възможностите, които ще им предложи той.

Ключови думи:

Сам Олтман, AI, GPT-5