facebook
twitter

Технологии

Amazon процъфтява във времена на пандемия

333

Някои икономически гиганти вече броят огромни загуби заради ограничителни мерки. Светът навлезе в рецесия. Икономическата криза обаче не важи за някои сектори и компании, които процъфтяват още повече в този момент. Сред тях е технологичният гигант Amazon, който спешно създава 75 000 нови работни места във всички страни, където има директна доставка на продукти.

От друга страна, Amazon е изправен пред тежки критики за условията, в които работят служителите й по време на пандемията от коронавирус. Протести на работниците избухнаха в някои складове на Amazon, тъй като те продължават да действат въпреки ограничителните мерки за движение и наложена вътрешна карантина.

Amazon ще въведе термични сензори за измерване на температурата на служителите при влизане на работното място и ще раздава маски и защитно оборудване - за да предотврати разпространение на вируса.

Компанията, която генерира голяма част от приходите си чрез електронна търговия, планира напълно да задоволи нарастващото търсене от потребителите на продукти и стоки, особено в момент, когато е много по-безопасно да пазарувате онлайн, отколкото да посещавате физически магазини.

За всички служители на Amazon, които се трудят активно в тези кризисни времена, компанията е готова да задели половин милиард долара за увеличение на заплатите или с около 150 милиона долара повече от първоначално планираното в световен мащаб.

Ключови думи:

Amazon, коронавирус
Все още няма коментари

Още

Пада забраната за влизане на граждани на ЕС в България

22.05.2020

3440 1
Огнището на COVID-19 в завода за авточасти в Пазарджик се разраства

21.05.2020

Обновена

5033 91
ВСИЧКО ЗА ПАНДЕМИЯТА НА 21 МАЙ

21.05.2020

767

Влез или се регистрирай за да коментираш