Quantcast

Медия без
политическа реклама

Южна Корея наказа медалисти заради пиянство

14 Авг. 2019
ЕПА/БГНЕС
Ким Тае-юн

Двама олимпийски медалисти на Южна Корея по бързо пързаляне с кънки бяха наказани за по два месеца заради това, че са пили алкохол в националния тренировъчен център. Южнокорейският кънки съюз (KSU) наложи санкции на общо петима състезатели. Сред тях са олимпийските медалисти Ким Тае-юн и Ким Чеол-мин. Петимата са внесли алкохол в тренировъчния център, а това е забранено. Наказанието ще ги лиши от участие в тренировъчен лагер в Канада през следващия месец, но те все пак ще могат да се включат в квалификациите за националния отбор през октомври.

Ким Тае-юн спечели бронзов медал на 1000 м на олимпийските игри в Пьонгчанг`18, а Ким Чол-мин беше част от тима, взел бронз в отборното преследване в Сочи`14. 

Това е поредното наказание, което KSU налага на свой състезател. Миналата седмица олимпийския шампион по шорттрек Хьо-джун Лим бе наказан за 1 г. задето е смъкнал панталоните на съотборник пред състезателки от женския тим. Бившият национален селекционер на кънкобегачите Чо Джае-беом пък ще бъде съден за изнасилване на олимпийската шампионка Шим Сук-хи. А миналия месец Ким Гун-у бе наказан за 1 месец, защото влязъл в спалнята на женския тим.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?