Медия без
политическа реклама

Улична разпра довела до трагедията на парада на "Чийфс"

Двама младежи от Мисури са с повдигнати обвинения в убийство и определена гаранция от по $1 млн.

21 Февр. 2024
ЕПА/БГНЕС
Минувачи разглеждат уличното пространство пред "Юниън Стейшън" в Канзас Сити, оградено с полицейски ленти като местопрестъпление след шампионския парад на "вождовете" на 14 февруари.

Двама жители на щата Мисури са обвинени в убийство втора степен заради масовата стрелба по време на шампионския парад на "Канзас Сити Чийфс" миналата сряда. По време на тържествата по случай спечеления Супербоул от местния тим по американски футбол на 14 февруари една жена загина, а други 22-ма души бяха ранени вследствие на безразборни изстрели сред тълпата в близост до изградената сцена пред жп гара "Юниън" в Канзас Сити.

От полицията съобщиха, че причина за трагедията не е тероризъм, нито друг вид обществена заплаха, а улична разправия между две младежки компании. Скоро след началото на спора двамата непознати извадили огнестрелно оръжие и започнали да се обстрелват взаимно. С повдигнати обвинения са Линдел Майърс от Рейтаун и Доминик Милър от Канзас Сити, съобщиха от прокуратурата. И двамата са били ранени по време на престрелката.

Един човек загина, а 29 бяха ранени при безразборна стрелба по време на шампионския парад на отбора по американски футбол "Канзас Сити Чийфс" по улиците на града. Тази нощ в центъра на Канзас Сити, щата Мисури, се събраха почти 1 млн.

Въпреки че от щатското обвинение отказаха да съобщят на каква възраст са двамата арестувани, от съдебните протоколи личи, че единият е малко над 20-годишен, а другият - на 18 или 19. Двамата са с мярка постоянно задържане под стража, като им е определена гаранция от по $1 млн.

Според разследващите органи загиналата Лиса Лопес-Галван (43 г.) е уцелена фатално с куршум от пистолета на Милър. Тя е стояла в близост, наблюдавайки шествието.

"Донякъде успокояващо е за нашето семейство и за цялата общност да знаем, че тази съвместна работа и положените екипни усилия доведоха до идентифицирането на заподозрените", коментираха в свое изявление роднините на Лопес-Галван.

От полицията съобщиха още, че възрастта на ранените хора варира между 8 и 47 г.