facebook
twitter

Спорт

Сумистът Аоияма повтори най-добрия си старт

69
Japan Times
Маегашира №4 Ичиноджо (вдясно) поваля озеки Гоейдо на дохиото, за да увеличи актива си в Осака на 8-1 и да остане на втора позиция в класирането заедно с нашия маегашира №7 Аоияма.

Даниел Иванов-Аоияма постигна осма победа от началото на пролетния сумо турнир в Осака (Яп) и изравни най-добрия си старт в надпревара за Купата на императора. В 9-ия ден на "Хару башо" българският 7-и маегашира надви 9-и маегашира Икиой и постигна баланс 8-1 едва за втори път в кариерата си в професионалната лига. Предишният такъв случай беше през юли 2017 г. в Нагоя, където нашият приключи с актив 13-2 и зае второ място в крайното класиране зад йокозуна Хакухо.

"Великият шампион" от Монголия и сега е начело, като остава единственият сумист без поражение в Осака. Шест кръга преди края на 15-дневния турнир Аоияма дели втора позиция с още трима борци - йокозуна Какурю, озеки Такаясу и 4-ти маегашира Ичиноджо. Днес съперник на българина ще бъде 10-и маегашира Шохозан (5-4).

Същевременно Венцислав Кацаров-Торакио допусна пета поредна загуба в четвърта дивизия санданме. Възпитаникът на Котоошу не е бил с баланс 0-5 никога преди.

Ключови думи:

сумо, Аоияма, Торакио
Все още няма коментари

Още

Сумистът Аоияма ще бъде понижен в ранг

27.05.2019

133
Аоияма спечели четвърта поредна победа в Токио

23.05.2019

52
Трета поредна загуба за сумиста Аоияма в Токио

16.05.2019

46

Влез или се регистрирай за да коментираш

×