Quantcast
Аоияма приключи с "макекоши" след трета поредна загуба | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Аоияма приключи с "макекоши" след трета поредна загуба

128
  YouTube

Сумистът Даниел Иванов-Аоияма приключи с отрицателен баланс "макекоши" във втори пореден турнир от професионалната лига на Япония. На "Аки башо" в Токио българският 7-и маегашира се нуждаеше от една победа в последните три дни, но завърши надпреварата с три поредни поражения.

Във финалния кръг днес Аоияма (7-8) беше избутан от дохиото от 1-ви маегашира Таканошо (10-5), който използва техниката "ошидаши" (фронтално изтласкване с постоянен контакт с противника). За българина това беше общо трета загуба от пет схватки с този съперник.

По правилата на древния спорт всеки борец, завършил с "макекоши", бива понижаван в йерархията за следващия турнир. За Аоияма това ще е второ поредно отстъпление в ранглистата и пето в последните шест турнира, след като той приключи с отрицателен баланс и през септември и ноември 2019 г., като и през януари и юли 2020 г.

През последните 12 месеца ветеранът от Елхово постигна положителен баланс "качикоши" само през март т. г., когато в Токио извоюва 11 победи и спечели наградата за най-техничен състезател "Гино-шо". Благодарение на това Даниел беше произведен от 13-и в 4-ти маегашира за следващата надпревара, проведена чак през юли заради пандемията от коронавирус.

Шампион на септемврийския турнир стана секиваке Шодай (13-2), който днес надделя над 14-и маегашира Тобизару (11-4) и спечели първата си Купа на императора. Второ място зае озеки Такакейшо (12-3), а трета позиция поделиха 8-и маегашира Вакатакакаге и Тобизару с по 11-4. Аоияма завърши на 18-22-ро място сред 39 участници във висшата дивизия "макуучи".

Ключови думи:

сумо, Аоияма
Все още няма коментари

Още

Аоияма ще се бори за положителен баланс във финалния кръг

26.09.2020

137
Аоияма допусна шеста загуба два дни преди края

25.09.2020

64 1
Аоияма е на крачка от "качикоши" в Токио

24.09.2020

205

Влез или се регистрирай за да коментираш