facebook
twitter

Спорт

Спонсори напуснаха "Верея" и си взеха чужденците

101
Диема
Иван Вутов

Катаклизмите във "Верея" продължават с пълна сила. Вчера стана ясно, че украинските инвеститори се оттеглят от клуба. Заедно с тях напускат треньорът Олександър Савидов и 12 от чужденците в тима. Остава единствено гръцкият ляв бек Теофилос Курупис. Треньор става Иван Вутов, а неговата задача е да сглоби състав от български футболисти, които да се борят за оставането на "Верея" в Първа лига. В момента при старозагорци има седем българи, но ще се повикат юноши от школата, ще се търсят и свободни агенти. Преди дни българите във "Верея" бяха обявили стачка и не тренираха заради забавени заплати.

"Лично аз и ръководството на "Верея" благодарим на Иван Вутов, че застава зад новия проект. Разчитаме изцяло на него, за да доведе идеята до успешен край", коментира пред радио "Дарик" президентът Християн Първанов. В оперативното ръководство се връща и почетният шеф на старозагорския клуб Галин Михайлов.

При украинските бизнесмени "Верея" продължи затъването, въпреки че съставът бе почти изцяло сменен в сравнение с есента. В шестте си мача Савидов записа равенство (б.р. - 0:0 с "Лудогорец") и 5 загуби при обща голова разлика 3:14.

Вутов ще е петият треньор на "Верея" за сезона. Първо тимът бе воден от Иван Колев, сетне от сърбина Небойша Миличич, за кратко от Людмил Киров и от януари - от Савидов.

Ключови думи:

Верея, Иван Вутов
Все още няма коментари

Още

Прокуратурата: Разследваме мач на "Верея" с "ЦСКА-София"

10.05.2019

710 2
"Верея": Това е атака срещу БФС и президента

10.05.2019

79
"Верея" отвръща с дело срещу БФС

09.05.2019

67

Влез или се регистрирай за да коментираш

×