Медия без
политическа реклама

Наказаха за 1 г. олимпийски шампион, свалил панталоните на съотборник

12 Авг. 2019
Хьо-джун Лим (на преден план) по време на финала на 3000 м от световното първенство в София, който той спечели на 10 март тази година
ЕПА/БГНЕС
Хьо-джун Лим (на преден план) по време на финала на 3000 м от световното първенство в София, който той спечели на 10 март тази година

Олимпийският шампион по шорттрек Хьо-джун Лим няма да се състезава 1 година, след като бе наказан от южнокорейския кънки съюз (KSU) заради това, че е дръпнал надолу панталоните на свой съотборник пред състезателки от женския отбор.

Лим, който спечели злато на 1500 м на игрите в Пьонгчанг през 2018 г., е обвинен в сексуален тормоз. 23-годишният състезател, който взе и бронз на 500 м в Пьонгчанг, няма право да се състезава до 7 август 2020 г. Той е носител и на 6 световни титли, като спечели 5 от тях на световното в София през тази година.

Инцидентът със свалянето на панталоните е станал през юни в националния тренировъчен център и е бил докладван на един от треньорите. Корейският съюз наложи забрана на целия отбор по шорттрек да се готви в центъра. По време на разследването от съюза са разпитали Лим, както и по-младия му съотборник, чиито панталони е свалил. 

Това е пореден скандал с корейския отбор по шорттрек. През юли двукратният олимпийски шампион Лий Сеун-хун също бе наказан за 1 година заради сексуален тормоз срещу двама съотборници. Обвинението срещу него бе повдигнато по време на разследване срещу бившия селекционер на националния отбор Чо Джае-беом, който пък бе обвинен в нападения над двукратната олимпийска шампионка Шум Сук-хи. Той бе осъден на 18 месеца затвор, а през юни му бе повдигнато обвинение и в изнасилване. През януари 22-годишната Шим обяви, че треньорът я е насилвал от 17-годишна.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

зимни спортове, шорттрек

Още по темата