Медия без
политическа реклама

Националите от САЩ `94 правят благотворителна фондация

Тя ще помага на бивши футболисти и деца в неравностойно положение

10 Юли 2024
Красимир Балъков, заедно с Христо Стоичков, бе избран в идеалния отбор на Мондиал `94 в САЩ
БГНЕС
Красимир Балъков, заедно с Христо Стоичков, бе избран в идеалния отбор на Мондиал `94 в САЩ

Част от футболистите от националния отбор, класирал се на историческото 4-о място на световното първенство в САЩ `94, учредяват благотворителна фондация. 

Това съобщи в ефира на bTV един от моторите на онзи фамозен тим - Красимир Балъков, в деня, в който България срази след обрат световния шампион Германия с 2:1 и се класира на полуфинал на Мондиала.

"Нашите пътища никога няма да се разминат, защото ние сме живели и сме жънали успехи години наред, така че конфликтите, които сме имали в определени моменти, няма да развалят в никакъв случай нашето приятелство и това ще го покажем на 16 юли. Събираме се и ще направим една организация за 30 години САЩ`94 с благотворителна цел, която ще бъде един показател, че въпреки отношенията, които имаме понякога и скандалите, които е имало между нас, това няма да наруши колектива, който сме имали през цялото време", каза Балъков.

Той добави, че учредителната благотворителна вечеря ще е на 16 юли в 19.30 ч.в столичния хотел "Маринела", на която ще се отбележи официално и 30-годишнината от незабравимото американско лято.

"Там ще обявим и фондацията, която създаваме - "Национали 94" - добави Балъков. - Що се отнася до каузата - това излезе като една идея, когато разбрахме, че Петър Хубчев се бори с коварна болест. От една страна искаме да можем да помагаме с нещо, ако се случи нещо на някого от националите от отбора през 1994 г., а от друга страна - да помагаме на деца в неравностойно положение, което е също една много хубава и добра кауза."

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?