facebook
twitter

Спорт

"ЦСКА-София" започна да действа полека за ремонта на "Армията"

Съсобственикът на клуба Инджов е прехвърлил дружеството "Арена ЦСКА" на партньора си Гриша Ганчев
317
БГНЕС
Единствената сериозна инвестиция по "Българска армия" от страна на Гриша Ганчев бе направена през 2016 г., когато бе подменено тревното покритие. Но от преместването на "Литекс" в София и преименуването му на "ЦСКА-София" до момента не са правени значими промени по стадиона.

Ръководството на "ЦСКА-София" най-сетне се задейства по обещаното още през октомври 2015 г. от Гриша Ганчев мащабно обновяване на стадион "Българска армия". Засега обаче темповете не са толкова бързи, колкото им се иска на феновете. Според "Спортал" преди дни единият собственик на клуба Юлиян Инджов е прехвърлил регистрираното от него дружество "Арена ЦСКА" на доверения човек на Ганчев - Искра Григорова. Именно тя придоби дружеството "Ред Енимълс", след като то плати 8 млн. лв. за марката и емблемата на ЦСКА. Тези пари все още не са преведени на кредиторите на фалиралия ЦСКА заради процесуални спънки.

Инджов регистрира "Арена ЦСКА" през ноември 2018 г., като още тогава се появиха предположения, че така може да се казва стадион "Българска армия" след реновирането му. Любопитното е, че капиталът на дружеството е 2 лева. Предполага се, че извършеното прехвърляне е резултат от разговора на Ганчев с представители на правителството по въпроса с ремонта на съоръжението. По неофициална информация се е обсъждало  публично-частно партньорство за модернизирането на стадиона. От ръководството на "ЦСКА-София" към момента не са излезли с никаква информация кога евентуално се очаква да започне обновяването. В такъв случай обаче отборът ще трябва да се премести да домакинства на ст. "Васил Левски".

"ЦСКА-София" вече е в подготовка за предстоящото си домакинство срещу "Черно море" в събота. Треньорът Любослав Пенев пък вчера гледа юношите, родени 2005 г., в техния първи 1/2-финал за купата на БФС срещу "Ботев". Гостите от Пловдив спечелиха двубоя с 4:1.

Все още няма коментари

Още

"ЦСКА-София" ще бъде разследван за уговорен мач (документи)

25.05.2019

6066 65
"Лудогорец" спечели осма поредна титла (снимки+видео)

24.05.2019

1947 18
БФС не отписа "ЦСКА-София" за титлата

24.05.2019

221 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×