facebook
twitter

Спорт

Аоияма загуби от единия и среща другия йокозуна

39
Japan Times
8-и маегашира Окиноуми (отгоре) излита от дохиото заедно с 10-и маегашира Котоеко, когото победи в една от най-зрелищните схватки в 5-ия ден на сумо турнира в "Долфинс Арена" в Нагоя.

Даниел Иванов-Аоияма загуби първата от две поредни схватки с йокозуна на летния турнир за Купата на императора по сумо в Нагоя (Яп). В последната битка от 5-ия кръг на 15-дневната надпревара българският 2-ри маегашира се изправи срещу Какурю и за радост на публиката в "Долфинс Арена" се опита да бъде агресивен срещу "великия шампион".

Монголецът обаче устоя на серията шамари от страна на 198-килограмовия българин и постепенно го избута на ръба на дохиото, преди да го повали на пода с техниката "уватедашинаге" (фронтално издърпване и притискане надолу). Така Какурю (5-0) запази перфектния си баланс, а Аоияма (3-2) допусна второ поражение в последните три дни. Днес 33-годишният гигант от Елхово ще има също толкова тежък опонент в лицето на йокозуна Хакухо (5-0).

Вчера другият монголски "велик шампион" демонстрира могъщата си сила срещу 2-ри маегашира Ендо (2-3), като го просна на пода само 2,6 сек. след началния сблъсък. Освен Хакухо и Какурю още само двама борци остават непобедени в "Нагоя башо" - 7-и маегашира Томоказе и 16-и маегашира Теруцуйоши.

Ключови думи:

сумо, Аоияма
Все още няма коментари

Още

Аоияма изравни баланса си в Нагоя с трета поредна победа (видео)

19.07.2019

73
Втора поредна победа за Аоияма в Нагоя (видео)

18.07.2019

35
Сумистът Аоияма извоюва четвърта победа в Нагоя

17.07.2019

44

Влез или се регистрирай за да коментираш

×