facebook
twitter

Спорт

Аоияма спечели 5-а схватка в Токио

126
 Japan Times
Йокозуна Хакухо се стоварва на глинения под, повален от секиваке Митакеуми.

Сумистът Даниел Иванов-Аоияма спечели втора поредна схватка и записа общо пета победа от началото на юлския турнир за Купата на императора в Токио (Яп). В 12-ия ден от надпреварата в двореца "Рьогоку Кокугикан" днес българският 4-ти маегашира надхитри 2-ри маегашира Оношо (0-12) и остави японеца като единствения участник без нито един успех.

Въпреки победата Аоияма (5-7) остава на границата на "макекоши" (отрицателен баланс в края на турнира), като за да избегне понижаването в ранг, трябва да спечели всички оставащи три срещи от петък до неделя. Утре съперник на 194-килограмовия гигант от Елхово ще бъде комусуби Даиейшо (8-4), който вече си гарантира "качикоши" (положителен баланс).

Довчерашният лидер и фаворит за титлата йокозуна Хакухо (10-2) пък сензационно допусна втора поредна загуба. "Великият шампион" от Монголия позволи на секиваке Митакеуми (9-3) да се измъкне от фронталната му атака и да го повали на пода с техниката "цукиотоши" (раменно хвърляне). При падането на ръба на дохиото Хакухо получи травма в десния крак и напусна залата, накуцвайки.

Така три дни преди финала на първо място останаха двама борци с по една загуба - озеки Асанояма (11-1) и 17-и маегашира Терунофуджи (11-1). В 13-ия ден утре двамата ще се изправят един срещу друг.

Ключови думи:

сумо, Аоияма
Все още няма коментари

Още

Аоияма допусна нелепа загуба в 7-ия ден на "Аки башо"

19.09.2020

68
Аоияма изравни баланса си с трета победа

18.09.2020

51
Лидерът в Токио нанесе трето поражение на Аоияма

17.09.2020

50

Влез или се регистрирай за да коментираш