facebook
twitter

Спорт

Аоияма прекъсна черната си серия в 11-ия ден

121
 Japan Times
Комусуби Даиейшо (вдясно) избутва йокозуна Хакухо извън дохиото в "Рьогоку Кокугикан", нанасяйки първа загуба на "великия шампион".

Серията от четири последователни загуби на Даниел Иванов-Аоияма приключи в 11-ия ден от сумо турнира за Купата на императора в Токио (Яп). Тази сутрин състезаващият се с ранг 4-ти маегашира българин надви 1-ви маегашира Ютакаяма (1-10), записвайки четвърта победа от началото на юлската надпревара в двореца "Рьогоку Кокугикан".

С актив 4-7 Аоияма продължава да е сериозно застрашен от отрицателен баланс в края на 15-дневния турнир, който би му коствал понижаване в ранглистата. Единственият начин да избегне "макекоши" е да спечели всичките си оставащи схватки до края. В 12-ия ден утре съперник на нашия ще бъде 2-ри маегашира Оношо (0-11), който продължава да е единственият участник във висшата дивизия "макуучи" без успех в надпреварата.

Изненадата на днешния кръг беше първото поражение на йокозуна Хакухо (10-1). В заключителната схватка от програмата "великият шампион" от Монголия, устремен към рекордна 45-а титла, беше избутан от дохиото от комусуби Даиейшо (7-4). Така четири дни преди края първа позиция поделят трима сумисти с по 10 победи: йокозуна Хакухо, озеки Асанояма и 17-и маегашира Терунофуджи.

Ключови думи:

сумо, Аоияма
Все още няма коментари

Още

Аоияма допусна нелепа загуба в 7-ия ден на "Аки башо"

19.09.2020

68
Аоияма изравни баланса си с трета победа

18.09.2020

51
Лидерът в Токио нанесе трето поражение на Аоияма

17.09.2020

50

Влез или се регистрирай за да коментираш