facebook
twitter

Спорт

Аоияма постигна шеста поредна победа в Осака

67
Japan Times
Секиваке Такакейшо (в лице) е натиснал към пода йокозуна Какурю миг преди да спечели осмата си победа и да нанесе на "великия шампион" втора загуба от началото на пролетния турнир в Осака. Така двамата изравниха балансите си и делят четвърта позиция с още трима борци с по 8-2.

Шеста поредна и общо девета победа постигна Даниел Иванов-Аоияма на пролетния турнир за Купата на императора по сумо в Осака (Яп). В 10-ия ден от "Хару башо" българският исполин с ранг 7-и маегашира използва техниката "ошитаоши" и избута 10-и маегашира Шохозан от дохиото.

Активът от 9-1 е изравнен личен рекорд на Аоияма за най-добър старт на турнир от професионалната лига. Единственият такъв случай в кариерата на Даниел беше в Нагоя през юли 2017 г., когато той завърши с баланс 13-2 и зае второ място в крайното класиране след йокозуна Хакухо.

В 11-ия кръг от 15-дневната надпревара днес Аоияма ще се изправи срещу другия борец с актив 9-1 - 4-ти маегашира Ичиноджо. Победителят почти сигурно ще остане единственият реален конкурент на Хакухо за шампионската титла. Монголският "велик шампион" продължава да е едноличен лидер с 10-0 и е устремен към 42-ра купа.

Днес на дохиото в Осака ще се качи и другият българин в лигата - Венцислав Кацаров-Торакио в четвърта дивизия "санданме". 22-годишният асеновградчанин, който е ученик на Калоян Махлянов в токийската му школа "Наруто бея", се представя много слабо от началото на турнира и засега няма нито една победа в пет схватки. В 11-ия ден Торакио ще се бори с друг състезател с баланс 0-5 - Бараки.

Ключови думи:

сумо, Аоияма, Торакио
Все още няма коментари

Още

Трета поредна загуба за сумиста Аоияма в Токио

16.05.2019

45
Тръмп ще връчи награда на сумо шампиона в Токио

14.05.2019

63
Аоияма започна с победа на сумо турнира в Токио

13.05.2019

49

Влез или се регистрирай за да коментираш

×