Quantcast
Аоияма допусна нелепа загуба в 7-ия ден на "Аки башо" | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Аоияма допусна нелепа загуба в 7-ия ден на "Аки башо"

91
  YouTube

Даниел Иванов-Аоияма загуби по злощастен начин схватката си от седмия ден на есенния сумо турнир за Купата на императора - "Аки башо" в Токио (Яп). Българският 7-и маегашира успя да надхитри своя опонент 6-и маегашира Такаясу и се отмести от линията на атаката му, но не забеляза, че е твърде близо до ръба на дохиото и стъпи с левия крак извън ринга миг преди японецът да се строполи по лице на пода.

Съдията, разбира се, присъди победата на Такаясу (5-2), за когото това беше 11-и успех в общо 22 схватки с българина във висшата дивизия "макуучи". След нелепото поражение Аоияма (3-4) отново се оказа с отрицателен баланс и отстъпи на 19-о място във временното класиране, което дели с още осем борци със същия актив.

Лидери са трима "рикиши" с по 6 победи и 1 загуба - озеки Такакейшо, 12-и маегашира Котошохо и 14-и маегашира Тобизару. В неделния осми кръг от 15-дневната надпревара в столичния дворец "Рьогоку Кокугикан" Аоияма ще се бори с 9-и маегашира Енхо (1-6). Нашият е загубил и двата предишни сблъсъка с този съперник.

Ключови думи:

сумо, Аоияма
Все още няма коментари

Още

Аоияма приключи с "макекоши" след трета поредна загуба

27.09.2020

123
Аоияма ще се бори за положителен баланс във финалния кръг

26.09.2020

132
Аоияма допусна шеста загуба два дни преди края

25.09.2020

61 1

Влез или се регистрирай за да коментираш