Quantcast

Медия без
политическа реклама

Коледа идва с подобрени тарифни планове за мобилни услуги

Стигаме до клиентите с мрежа от 234 търговски обекта плюс онлайн магазин и мобилно приложение за самообслужване, казва Стоян Каранлъков, директор "Магазинна мрежа" във "Виваком"

Виваком
Стоян Каранлъков е начело на дирекция "Продажби магазинна мрежа" във "Виваком" от 2015 г. Преди това преминава през различни позиции в компанията - търговец, тиймлидер, мениджър. Има бакалавърска степен по застраховане и социално дело от Университета за национално и световно стопанство, София.

 

- Г-н Каранлъков, с какви интересни предложения ще изненада своите сегашни и бъдещи клиенти "Виваком" в навечерието на коледните и новогодишните празници?

- Определено това са подобрените ни тарифни планове за мобилни услуги. Те включват много повече мултимедийно съдържаниe. Активирайки си мобилна услуга, освен мобилен глас и данни в джоба си клиентът има музикалната платформа TIDAL с над 60 милиона заглавия и интерактивен медиен портал TV GO с над 70 канала, при това най-гледаемите. Включили сме ексклузивно спортно и филмово съдържание. Отделно от това сме се погрижили клиентът да няма притеснения за изразходването на данни за това съдържание – до края на декември потреблението на TIDAL не черпи от включените в плана мегабайти, и в допълнение - всеки месец подаряваме 10 000 МВ за ползване на TV GO с голяма част от плановете ни.

Имаме и страхотни коледни оферти за любимата домашна игра на много семейства – Play Station.  

- Какво е мястото на хайтек подаръците в предпочитанията на българските потребители?

- В последните години технологичните джаджи определено се установиха като предпочитани подаръци, защото това е нещо, от което човек има нужда и ще използва в ежедневието си. Споменах вече за Play Station. С атрактивната оферта, която правим специално в края на годината, даваме възможност на много хора да зарадват близките си с мечтания подарък. Имаме и чудесни предложения за мобилни устройства и аксесоари, разбира се.

- С колко магазина разполага "Виваком"? Каква е стратегията на компанията за достъп до клиентите - има ли сериозно изместване от физическия офис към виртуално общуване?

- Към настоящия момент компанията ни разполага с мрежа от 234 магазина в 107 града, с което покриваме 90% от градското население на страната. Онлайн магазинът ни и мобилното приложение за самообслужване се приемат изключително добре от клиентите ни, тъй като им дават удобство и бързина, когато нямат възможност да посетят наш търговски обект.

Но това са различни канали за достъп на потребителите до нашите услуги и те ги ползват с различна цел. Ако някой иска да получи повече информация за даден продукт, да бъде консултиран какъв план да си избере или има нужда от ориентиране в разнообразното ни портфолио, ще отиде в магазин. Служителите ни там са на експертно ниво, познават в детайли плановете, услугите и устройствата, могат да запознаят клиента с новите технологии по разбираем и ясен начин. Могат да го посъветват при избора на мобилно устройство например според това за какво иска да го използва най-много – разговори, снимки, слушане на музика… телефонът ни отдавна вече не е само за връзка с познатите. А предлаганите модели са наистина много и не всеки човек е в състояние да изгледа десетки ревюта, да чете и сравнява характеристиките на различни модели. В този случай посещението "на място" е от голяма полза. Ако обаче става дума само за плащане на сметката или за зареждане на някой допълнителен пакет, за много хора е по-удобно да го направят онлайн. Ние преминахме през сериозна дигитална трансформация на компанията и на услугите си и вече предлагаме успешно и двата канала за връзка  – онлайн и на живо.

- Променя ли се начинът на пазаруване на потребителите? Кое е най-важното за тях, когато купуват услугите на "Виваком"? Как отговаряте на търсенето?

- С бързото технологично развитие, което се случва и благодарение на компании като нашата, самият начин на живот се променя. Хората искат да отделят повече време за важните неща – за семейството, за хобита, за лични интереси. Затова и онлайн пазаруването набира скорост – когато знаеш точно какво искаш и откъде да го вземеш, с един клик става по-бързо.  Но колкото повече информация изисква изборът на дадена услуга, толкова повече клиентът има нужда от стандартния начин на пазаруване. Най-важните неща за хората са яснота, начин на функциониране на услугата, ясни параметри, точни и коректни договорни условия и разбира се, цената й. "Виваком" е изключително клиентски ориентиран телеком и основната ни цел е да предоставяме на потребителите именно тези неща на достъпен език и на справедлива цена. А фактът, че предлагаме и мобилни и фиксирани услуги – интернет и телевизия, дава удобство на нашите клиенти да изберат пакетна услуга от едно място  – така плащат по-малко, отколкото, ако ползват различни доставчици, и винаги знаят към кого да се обърнат във всяка ситуация.    

- Как подобрявате обслужването "на гише" - при заплащане на месечния абонамент,  при закупуване на нов абонамент и нови устройства, при приемане на рекламации и т.н.?

- Самото обслужване в магазините се превръща в един от най-важните фактори за позитивното клиентско изживяване и за цялостното им впечатление от компанията. За нас качеството винаги е водещ фактор. Както в технологичната част се стремим към добро покритие и скорости на мрежите ни, за което получаваме и международни награди, така в "Магазинна мрежа" се стремим към висок стандарт на обслужване. Колегите преминават през редица обучения, за да са добре запознати с продуктите ни, да могат да отговорят на всякакви въпроси на потребителите и да ги посъветват при избора. А начинът на общуване – добрият тон и позитивното отношение са задължителни. В крайна сметка хората сме социални същества, имаме нужда да общуваме помежду си. Понякога посещение в един магазин може да направи деня ти много по-приятен – когато си тръгнеш с желания телефон и си получил цялата необходима информация, поднесени с усмивка.

 

Още по темата