Quantcast
Коледа идва с подобрени тарифни планове за мобилни услуги | СЕГА
facebook
twitter

Наблюдател

Коледа идва с подобрени тарифни планове за мобилни услуги

Стигаме до клиентите с мрежа от 234 търговски обекта плюс онлайн магазин и мобилно приложение за самообслужване, казва Стоян Каранлъков, директор "Магазинна мрежа" във "Виваком"
1 020
 Виваком
Стоян Каранлъков е начело на дирекция "Продажби магазинна мрежа" във "Виваком" от 2015 г. Преди това преминава през различни позиции в компанията - търговец, тиймлидер, мениджър. Има бакалавърска степен по застраховане и социално дело от Университета за национално и световно стопанство, София.

 

- Г-н Каранлъков, с какви интересни предложения ще изненада своите сегашни и бъдещи клиенти "Виваком" в навечерието на коледните и новогодишните празници?

- Определено това са подобрените ни тарифни планове за мобилни услуги. Те включват много повече мултимедийно съдържаниe. Активирайки си мобилна услуга, освен мобилен глас и данни в джоба си клиентът има музикалната платформа TIDAL с над 60 милиона заглавия и интерактивен медиен портал TV GO с над 70 канала, при това най-гледаемите. Включили сме ексклузивно спортно и филмово съдържание. Отделно от това сме се погрижили клиентът да няма притеснения за изразходването на данни за това съдържание – до края на декември потреблението на TIDAL не черпи от включените в плана мегабайти, и в допълнение - всеки месец подаряваме 10 000 МВ за ползване на TV GO с голяма част от плановете ни.

Имаме и страхотни коледни оферти за любимата домашна игра на много семейства – Play Station.  

- Какво е мястото на хайтек подаръците в предпочитанията на българските потребители?

- В последните години технологичните джаджи определено се установиха като предпочитани подаръци, защото това е нещо, от което човек има нужда и ще използва в ежедневието си. Споменах вече за Play Station. С атрактивната оферта, която правим специално в края на годината, даваме възможност на много хора да зарадват близките си с мечтания подарък. Имаме и чудесни предложения за мобилни устройства и аксесоари, разбира се.

- С колко магазина разполага "Виваком"? Каква е стратегията на компанията за достъп до клиентите - има ли сериозно изместване от физическия офис към виртуално общуване?

- Към настоящия момент компанията ни разполага с мрежа от 234 магазина в 107 града, с което покриваме 90% от градското население на страната. Онлайн магазинът ни и мобилното приложение за самообслужване се приемат изключително добре от клиентите ни, тъй като им дават удобство и бързина, когато нямат възможност да посетят наш търговски обект.

Но това са различни канали за достъп на потребителите до нашите услуги и те ги ползват с различна цел. Ако някой иска да получи повече информация за даден продукт, да бъде консултиран какъв план да си избере или има нужда от ориентиране в разнообразното ни портфолио, ще отиде в магазин. Служителите ни там са на експертно ниво, познават в детайли плановете, услугите и устройствата, могат да запознаят клиента с новите технологии по разбираем и ясен начин. Могат да го посъветват при избора на мобилно устройство например според това за какво иска да го използва най-много – разговори, снимки, слушане на музика… телефонът ни отдавна вече не е само за връзка с познатите. А предлаганите модели са наистина много и не всеки човек е в състояние да изгледа десетки ревюта, да чете и сравнява характеристиките на различни модели. В този случай посещението "на място" е от голяма полза. Ако обаче става дума само за плащане на сметката или за зареждане на някой допълнителен пакет, за много хора е по-удобно да го направят онлайн. Ние преминахме през сериозна дигитална трансформация на компанията и на услугите си и вече предлагаме успешно и двата канала за връзка  – онлайн и на живо.

- Променя ли се начинът на пазаруване на потребителите? Кое е най-важното за тях, когато купуват услугите на "Виваком"? Как отговаряте на търсенето?

- С бързото технологично развитие, което се случва и благодарение на компании като нашата, самият начин на живот се променя. Хората искат да отделят повече време за важните неща – за семейството, за хобита, за лични интереси. Затова и онлайн пазаруването набира скорост – когато знаеш точно какво искаш и откъде да го вземеш, с един клик става по-бързо.  Но колкото повече информация изисква изборът на дадена услуга, толкова повече клиентът има нужда от стандартния начин на пазаруване. Най-важните неща за хората са яснота, начин на функциониране на услугата, ясни параметри, точни и коректни договорни условия и разбира се, цената й. "Виваком" е изключително клиентски ориентиран телеком и основната ни цел е да предоставяме на потребителите именно тези неща на достъпен език и на справедлива цена. А фактът, че предлагаме и мобилни и фиксирани услуги – интернет и телевизия, дава удобство на нашите клиенти да изберат пакетна услуга от едно място  – така плащат по-малко, отколкото, ако ползват различни доставчици, и винаги знаят към кого да се обърнат във всяка ситуация.    

- Как подобрявате обслужването "на гише" - при заплащане на месечния абонамент,  при закупуване на нов абонамент и нови устройства, при приемане на рекламации и т.н.?

- Самото обслужване в магазините се превръща в един от най-важните фактори за позитивното клиентско изживяване и за цялостното им впечатление от компанията. За нас качеството винаги е водещ фактор. Както в технологичната част се стремим към добро покритие и скорости на мрежите ни, за което получаваме и международни награди, така в "Магазинна мрежа" се стремим към висок стандарт на обслужване. Колегите преминават през редица обучения, за да са добре запознати с продуктите ни, да могат да отговорят на всякакви въпроси на потребителите и да ги посъветват при избора. А начинът на общуване – добрият тон и позитивното отношение са задължителни. В крайна сметка хората сме социални същества, имаме нужда да общуваме помежду си. Понякога посещение в един магазин може да направи деня ти много по-приятен – когато си тръгнеш с желания телефон и си получил цялата необходима информация, поднесени с усмивка.

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Фалиралата КТБ си прибра 125 млн. евро от БТК

08.05.2020

2454 18
Умният град ще реши много проблеми на населените места

25.11.2019

АЛИСА ИВАНОВА

486
За празниците клиентите очакват допълнителни услуги на изгодна цена

Коментари

MilaK

Видимо господинът не е влизал в магазините си последните 3-4 години

Влез или се регистрирай за да коментираш