Quantcast

Медия без
политическа реклама

Джей Ло се жени за учител по математика

11 Февр. 2022
снимка: Форум филм
Обикновено романтичните истории завършват със сватба. А тук с нея започват.

"Омъжи се за мен" - романтично-музикална комедия с участието на Дженифър Лопес и Малума, която излиза по световните екрани в навечерието на св. Валентин. Какъв по-старателно калкулиран кич от това може да има? 

Вероятно не много хора си спомнят, че Джей Ло започва кариерата си в киното с отличните "Селена" и "Извън контрол" (по това време е най-скъпоплатената латиноактриса) и чак след това издава дебютния си албум като певица. Музикалният бизнес обаче е този, който я изстрелва на истинския връх и дълги години тя остава там - вече е на 52, в отлична форма и без никакви признаци на умора - снимайки се междувременно и във филми, кой от кой по-слаби. Някои от тях имат касов успех, но отнема цели две десетилетия, докато критиката и наградните журита отново погледнат благосклонно към Лопес ("Да свалиш Уолстрийт", 2019). Въодушевена от този успех, певицата започва подготовката на мащабен проект, който включва цял нов дългосвирещ албум и мета сюжет за живота на суперзвезда, която се лута в любовното поле. 

В "Омъжи се за мен" Джей Ло е сценична и интимна партньорка на четвърт век години по-младия Малума. Сватбата им трябва да се състои пред очите и смартфоните на милиони фенове, под звуците на дуетната им песен. Но събитието се проваля - и за да излезе от положение, отчаяната певица посочва русоляв мъж (Оуен Уилсън) в публиката, който държи плакат "Marry Me". Той е разведен учител по математика и е попаднал там случайно.

Филмът на режисьорката Кат Койро (в момента снима сериала She-Hulk за "Марвъл") взема на въоръжение всички романтични клишета по начин, по който последно Нора Ефрон го е правила. Само че ги пренася във века на Инстаграм - и точно със същата дълбочина. Дженифър Лопес все още е ужасна актриса, но когато играе себе си, в това има известен чар и достоверност. А песните са превъзходни - и дуетът с Малума е заснет пред истинска публика, на истински концерт в "Медисън Скуеър Гардън" през предпандемичната 2019 г. Свеж елемент са децата от кръжока по математика, който е най-важното нещо в живота на Уилсън, преди в него да кацне попзвезда. До последно обаче остава съмнението дали това е истински филм, или просто прескъпа рекламна кампания за новия албум на Джей Ло.

Казваме „Да“ с #ОмъжиСеЗаМен от 11 февруари само в кината.

 

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?