Quantcast
"Батгърл" - най-скъпият заснет филм, който няма да бъде излъчен | СЕГА
facebook
twitter

Кинопремиера

"Батгърл" - най-скъпият заснет филм, който няма да бъде излъчен

Warner внезапно се отказа от продукцията, за която вече похарчи над 90 милиона долара
1 304
 Warner
Лесли Грейс в ролята на Батгърл

"Батгърл" - най-новият филм от комиксовата вселена на DC, няма да бъде прожектиран на екран. Това решиха продуцентите от Warner, макар че филмът на братята Адил Ел Арби и Билал Фалах вече е напълно заснет и е струвал на студиото 90 милиона долара (а според някои източници - дори 100). Историята познава много случаи, когато суперскъпи филмови продукции са били показани само на стрийминг, видео или в ограничен показ в малобройни киносалони. Но ако премиера в Netflix не се счита за провал в наши дни, то съдбата на "Батгърл" изглежда още по-печална. 

Преди ден от компанията Warner Bros Discovery (двата гиганта се обединиха преди месеци) обявиха, че няма да продължат с работата по адаптацията с участието на Лесли Грейс в главната роля на Жената прилеп. Майкъл Кийтън трябваше да се завърне в ролята на Батман, която изигра в първата екранизация от 80-те години, а в злодея Светулката се превъплъти Брендън Фрейзър. 

Филмът няма да бъде прожектиран нито в кината, нито ще бъде излъчен в стрийминг платформи, гласи съобщението на Warner, цитирано в редица световни медии. "Натъжени и шокирани сме от новината. Все още не можем да повярваме", заявиха режисьорите Адил Ел Арби и Билал Фалах няколко часа по-късно. Двамата добиха известност като режисьори на Ms Marvel - успешен сериал на конкурентното студио Марвел/Disney. Лесли Грейс на свой ред заяви, че е "горда с любовта, тежката работа и намеренията на всички в нашия невероятен екип, които полагаха неуморни усилия за филма в продължение на 7 месеца в Шотландия". Тя е млада актриса и певица от доминикански произход, станала популярна с ролята си в мюзикъла In the Heights.

"Батгърл" не само е бил на етап приключени снимки, но и голяма част от постпродукцията – специални ефекти, звук и графики, също е завършена. Първоначално предвиденият бюджет е 75 милиона долара, но със забавянията и допълнителните мерки за безопасност около ковид е надхвърлил 90. 

В разгара на пандемията Warner Bros пое ангажимент да прави филми, които директно ще бъдат излъчвани в стрийминг платформата НВО Мax в опит да засилят позициите ѝ в сектора, конкуренцията в който става все по-ожесточена. Новият корпоративен план обаче преследва друга стратегия - пълномащабни блокбастъри за киносалоните по света. Новосъздадената компания гигант вече се отказа от друг скъпоструващ проект - платената стрийминг услуга на CNN, в която бяха инвестирани 300 млн. долара.

Според Variety "Батгърл" е паднал между два стола – нито е бил твърде лъскав и мащабен за кино, нито пък достатъчно евтин, за да има икономически смисъл само от стриймването му. Изданието цитира източници от студиото, според които отказът от филма не е предизвикан от качеството му или проблем с режисьорите, а от смяна в общата стратегия. От Warner подчертават, че Лесли Грейс е "изключително талантлива" и не нейното представяне е причина за промяната в плана. New York Post обаче пише, че тестовите прожекции на "Батгърл" са показали толкова ниски оценки от страна на зрителите, че Warner са решили да си спестят допълнителните загуби. Според източника на вестника филмът бил "неспасяем". 

Още

Новият Супермен се разкри като бисексуален

12.10.2021

885
Самюел Джаксън покровителства наемна убийца
„Дюн“ избяга от сблъсък с новия Джеймс Бонд

28.06.2021

1323