Медия без
политическа реклама

Бежанци готвят 5-степенно меню в уникален ресторант

08 Юли 2024
Агенция за бежанците на ООН

Кампанията „Храна за размисъл“ на Агенцията за бежанците на ООН (ВКБООН), добавя нови дати за своя успешен pop-up ресторант на 10 и 16 юли 2024 г. След като над 250 гости вече посетиха ресторанта през юни, организаторите предоставят възможност за още повече хора да се насладят на уникалното кулинарно изживяване. Резервации за новите дати могат да се направят на уебсайта на кампанията – hranazarazmisal.bg.

Менюто в pop-up ресторанта „Храна за размисъл“ е вдъхновено от историите на трима бежанци, които започват своя нов живот в България. Представени са интерпретации на традиционни ястия от Афганистан, Сирия и Украйна. Признатият сирийски шеф-готвач Имад Аларнаб, който успешно развива ресторант в Лондон, доброволно предоставя опита и експертизата си в подкрепа на каузата.

„Кампанията „Храна за размисъл“ има за цел да насърчи разбирането и съпричастността на обществото към хората, които изграждат нов живот в България. Ние вярваме, че както не можеш да имаш мнение за храна, която не си опитал, така не можеш да имаш мнение за човек, чиято история не си чул. Затова чрез универсалния език на храната, кампанията показва културното богатство и човешките истории зад всяко ястие“, споделя Седа Кузуджу, представител на Агенцията за бежанците на ООН в България.

„Храна за размисъл“ ще бъде част от музикалния фестивал A to Jazz, където посетителите ще имат възможност да чуят историите на Сара, Саша и Халед, както и на шеф Имад Аларнаб.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?