facebook
twitter

Чужбина

Германски дипломат: Орбан отвори границите си за мигранти като Груевски

420
ЕПА/БГНЕС
Архивна снимка на бившия македонски премиер Никола Груевски (вляво) и унгарския му колега Виктор Орбан от м.г. в Охрид.

Държавният секретар по европейските въпроси в германското МВнР Михаел Рот написа подигравателен коментар по отношение на унгарските власти. "Унгария отвори границите си за мигранти. Това е невероятно!", написа Рот в собствения си профил в "Туитър". Неговият коментар е придружен от публикация в "Политико" за бягството на бившия македонски премиер Никола Груевски, който потърси убижище в Будапеща, за да се спаси от затвора. Режимът на Виктор Орбан е известен със своята антиимигрантска политика. Груевски е осъден на две години затвор по делото „Танк“ за закупуването на служебния му „Мерцедес“ за 650 000 евро.

"Веднъж попитах унгарските власти дали може да се поиска убежище извън центровете за задържане на сръбската граница. Отговорът беше "Не". Ще затворят ли Груевски, или има възможност за VIP убежище в Будапеща?", попита в профила си в "Туитър" холандската евродепутатка Джудит Саргентини. На въпрос защо Груевски не е в център за бежанци, премиерът Виктор Орбан вчера отвърна, че това е правен въпрос и трябва да бъде отправен към юристи, предаде БГНЕС.

 

940732 ПОЗИЦИЯ

Българското Министерство на правосъдието и ДАНС опровергаха публикация в унгарска медия, че Никола Груевски е напуснал Македония с помощта на български паспорт. Те бяха категорични, че той няма българско гражданство.

Ключови думи:

Груевски
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Бившият македонски премиер иска чужд съд да го съди

06.12.2018

509 4
Протест посрещна Орбан в Хърватия

05.12.2018

249 4
Никола Груевски е получил политическо убежище в Унгария

21.11.2018

57

Коментари

Памфуций
снимка на Памфуций

??

Ohubohu
снимка на Ohubohu

Явно Орбан дразни евролиберастите с отказ си да приеме "бежанците" на Меркел и останалите.

Е, и той приема бежанци, но все пак по-близки - не ще мургаво-чени дофтори, инДженери и подобни.  Въпрос на предпочитания и личен избор, нали?

SvSophia
снимка на SvSophia

Орбан отвори границите си

Къде е картата на границите му, които е отворил, че ми стана любопитно и искам да си попълня празнотите в знанията си по анатомия?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×