Quantcast

Медия без
политическа реклама

Десетки пътници са ранени във влакова катастрофа в Нидерландия

Един човек е загинал, когато пътнически влак се ударил в строително оборудване на релсите

04 Апр. 2023Обновена
Twitter/@crimewithbobby
Инцидентът е станал около 3:35 ч. местно време.

Пътнически влак е дерайлирал след сблъсък с товарен влак в Нидерландия, при което са пострадали десетки хора, съобщават местни служители и свидетели. Продължава спасителната операция, пише БГНЕС, като цитира BNO News.

Най-малко един човек загина, а около 30 бяха ранени, съобщава БТА, като се позовава на Нидерландската новинарска агенция АНП. 19 души са настанени в болница, съобщи нидерландското обществено радио.

Инцидентът е станал около 3:35 ч. местно време. Пътническият влак, в който пътували около 50 души, се ударил в строително оборудване на релсите между Хага и Лайден. Първият вагон дерайлирал, вторият се наклонил на една страна, а третият се подпалил.

За момента не е ясно как строителното оборудване се е озовало на релсите близо до село Ворсхотен. Първоначално бе съобщено, че пътническият влак се е сблъскал с товарна композиция.

"Има множество ранени и пациенти в критично състояние", се казва в кратко изявление на службите за спешна помощ. "Съсредоточени сме върху спасяването на хората."

Спасителите са предали "код 50", което означава, че властите очакват до 50 ранени. На мястото на инцидента са били извикани три медицински хеликоптера.

 

Ключови думи:

влакова катастрофа