facebook
twitter

Първа страница

Нови върби заменят старите дървета пред "Св. Седмочисленици"

616
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Едната от 60-годишните върби се прекърши.

Двете емблематични върби пред църквата "Св. Седмочисленици" в София ще бъдат подменени с нови. Вчера едното дърво се прекърши от силния вятър, а оглед на дънера показа, че е в напреднал стадий на изгниване. Предстои оглед и на другата стара върба в градинката. Двете дървета от няколко дни са оградени с лента и обозначени като опасни. Въпреки това новината, че работници разчистват останките от старото дърво, веднага привлече протестиращи, които отказваха да повярват, че то е паднало само, и се наложи намеса на полицията.

На мястото на двете върби ще бъдат засадени нови дървета от същия вид, като от "Зелена система" обещават те да са с "максимално големи размери", според "Медиапул". Подмяната на старите дървета в София често е неуспешна, като на места младите фиданки целенасочено се съсипват, за да се прави място за строежи, паркиране и пр.

За подмяна на старите върби се заговори преди няколко месеца. Тогава специалисти инспектираха всички дървета в градинката, която претърпя ремонт заедно с "Граф Игнатиев".

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Всеки пети пенсионер се пенсионира на над 66 г.

18.12.2019

ЯНА НИКОЛОВА

21199 35
КЕВР призна, че вдига цената на водата на сляпо

18.12.2019

МИЛА КИСЬОВА

6977 7
Страсбург осъди Норвегия за отнети деца

18.12.2019

16934 5

Коментари

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Харесвам плачещите върби. Между другото, ако просто отрежеш културно ствола., гладко и ниско, дава издънка и заради мощният корен бързо, в исторически план, нараства. Поне по-бързо от фиданка. Колкото и да са и максималните размери. След шест-седем години имаш повече от прилично дърво.

Звън®
снимка на Звън®

Двете плачещи върби са изпадли в меланхолично настроение след кметските избори. Едната е привърженичка на БСП, другата на Демократична България. И двете трудно преживях ремонта на градинката "Св. Седмочисленици", а преизбирането на Фандъкова ги довърши.

 

- По-добре повалена плачеща върба, отколкото фиданка в градината на Йорданка! - това бяха последните им думи, чути от дежурните милиционери.

wreckage
снимка на wreckage

на мястото на ревливите върби опщината може да бучне некъф по-малко депресиран сорт дръфчета.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Точно при "Св. Седмочисленици" върбите са си баш на място, хеле па че храмът редовно служи за поклонение пред останките на починали дейци на науката, изкуството, културата и прочее.

wreckage
снимка на wreckage

добре, од мен да мине, оставям ти миризливите свръхемоционални върби, но настоявам да се разкара гадният полиционерски паметник и да се възстанови обществената тоалетна срещу 6-то.

Влез или се регистрирай за да коментираш