Медия без
политическа реклама

Премиерът назначи четирима нови зам.-министри

23 Септ. 2021

Със заповед на премиера Стефан Янев са назначени трима заместник-министри на икономиката и заместник-министър на енергетиката.

Ивелина Пенева, която поема длъжността заместник-министър на икономиката, има богат опит в държавната администрация. Била юристконсулт в Министерството на финансите, както и главен одитор в Изпълнителната агенция „Одит на средствата от ЕС“. През 2015 - 2018 г. е директор на „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерството на икономиката. От юни 2019 г. практикува като адвокат в Софийска адвокатска колегия.

Поста заместник-министър на икономиката заемат също Орлин Япраков и Красимир Киряков. Орлин Япраков е работил в банковия сектор, а също е бил ръководител на дружества, които се занимават с проекти в IT сектора и консултантски дейности по структуриране на сделки и посредничество по застраховане, осигуряване и финансиране. 

Красимир Киряков има над 25-годишен опит при управление на международни проекти. В последните 4 години е директор маркетинг на компания за консултантски услуги по европейски оперативни програми. Киряков е бил заместник-министър на образованието и науката в периода 2016-2017 г. 

Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на икономиката е освободена Ирена Младенова.

Георги Самандов е назначен за заместник-министър на енергетиката. От декември 2013 г. до настоящия момент е директор „Енергийни пазари“ в компания от сектор енергетика. Преди това е работил като търговски представител и инженер-енергетик също в компании от системата. Притежава магистърска степен по електроенергетика и електрообзавеждане от Техническия университет в София.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата